StoryEditor

Anketa: Ako si sporíte na dôchodok?

14.05.2007, 00:00

Iveta Radičová (51) SDKÚ
Vzhľadom na môj vek je moje rozhodnutie pomerne jednoduché. Som v prvom pilieri dôchodkového systému, v druhom pilieri nie som. Mám však pomerne vysoké životné poistenie. Mám v ňom viac typov investičných fondov.

Rafael Rafaj (48) SNS
Vzhľadom na vek som len v prvom pilieri. Uvažujem však o vstupe do tretieho piliera. Bol by som za to, aby sa toto sporenie zatraktívnilo najmä daňovými úľavami.

Róbert Madej (26) Smer-SD
V čase, keď bolo možné vstúpiť do druhého piliera, bolo toto sporenie podľa mňa málo bezpečné. Preto som do druhého pilieru nevstúpil. Sporenie v treťom pilieri, ako životné poistenie a doplnkové dôchodkové poistenie nebudem komentovať. To je moja súkromná vec.

Daniel Lipšic (33) KDH
Som v druhom aj v treťom pilieri. Mám životné poistenie aj doplnkové dôchodkové poistenie. Nespolieham sa na štát pri zabezpečení na dôchodok.

Peter Pelegrini (31) Smer-SD
Druhý pilier podľa mňa nedokáže bezrizikovo investovať. Investujem radšej prostredníctvom tretieho piliera, kde môžem riziko lepšie regulovať. Mám životnú poistku, ktorá bude vyplatená, keď dovŕšim 55 rokov, bankové sporenie, ktoré bude vyplatené v 60 rokoch a doplnkové dôchodkové poistenie. Ak sa nepostarám o seba sám, nikto iný to neurobí.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
23. apríl 2024 20:29