StoryEditor

Ministerstvo pripravuje žalobu

09.11.2005, 23:00
Autor:
TASRTASR
Ministerstvo hospodárstva pripravuje v súvislosti s neplnením uznesení vlády v prípade investičnej zmluvy s firmou Universal Media Corporation (UMC) trestné oznámenie. Včera po rokovaní vlády o tom informoval minister hospodárstva Jirko Malchárek.

Ministerstvo hospodárstva pripravuje v súvislosti s neplnením uznesení vlády v prípade investičnej zmluvy s firmou Universal Media Corporation (UMC) trestné oznámenie. Včera po rokovaní vlády o tom informoval minister hospodárstva Jirko Malchárek. "Došlo k poškodeniu štátu, pochybeniu konkrétnych osôb s negatívnym finančným dosahom pre SR," zdôvodnil kroky rezortu Malchárek.
Ministri včerajším rozhodnutím zosúladili dve uznesenia týkajúce sa investičnej zmluvy s UMC, pričom iná štátna pomoc tomuto investorovi dosiahne maximálne 82 miliónov korún. Jej strop bol pôvodne 32 miliónov korún. Ak by tak Slovensko neurobilo, hrozili by mu sankcie zo strany UMC.
Štátne peniaze, ktoré vláda pôvodne vyčlenila v položke iná štátna pomoc, sa mali použiť na výstavbu cesty a kruhového objazdu v blízkosti závodu UMC v Novom Meste nad Váhom. Peniaze sa vyčerpali, ale cesta ani kruhový objazd sa nepostavili. Urobili sa iné veci, ktoré neboli v uznesení vlády, ale v investičnej zmluve. Bolo to v rozpore s uznesením," povedal Malchárek. Konkretizoval, že išlo o infraštruktúru, teda prípojky na plyn, elektrinu a vodu, čo však malo hradiť mesto alebo investor a nie štát.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
02. máj 2024 08:25