TASR/Pavol Zachar
StoryEditor

Rezort financií zaplatí za softvérové služby vyše 36 miliónov eur

18.07.2019, 10:40
Autor:
TASRTASR
Vyplýva to z oznámenia o výsledku tendra zverejneného vo vestníku verejného obstarávania.

Skupina piatich firiem zabezpečí pre Ministerstvo financií produkty a služby ORACLE. Rezort bude centrálny nákup stáť 36,064 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

Vyplýva to z oznámenia o výsledku tendra zverejneného vo vestníku verejného obstarávania.

Zákazka bola pridelená skupine hospodárskych subjektov, konkrétne firmám Sevitech, Ditec, InterWay, alfa Base a Tempest. Kritériom pre vyhodnotenie ponúk bola cena.

"Cieľom je uzatvorenie rámcovej dohody na dodávku produktov Oracle a služieb podpory na dobu 36 mesiacov. Priamym dôsledkom uzatvorenia rámcovej dohody nebude povinnosť, ale možnosť verejného obstarávateľa obstarať v následných procesných krokoch produkty a služby, ktoré budú po dobu jej trvania požadované ministerstvami a ostatnými ústrednými orgánmi štátnej správy," uvádza sa vo vestníku.

Časť zákazky môže byť v priebehu trvania centrálnej rámcovej dohody financovaná prostredníctvom európskych štrukturálnych a investičných fondov.

Tlačový odbor rezortu financií uviedol, že výsledkom verejného obstarávania je Centrálna rámcová dohoda na poskytovanie licencií a produktov Oracle a služieb s nimi súvisiacich, ktorú MF SR ako centrálny obstarávateľ získalo na základe politiky centrálneho prístupu k nákupu produktov a služieb súvisiacich so zabezpečením licenčného pokrytia IKT.

"Politika centrálneho prístupu k nákupu produktov a služieb súvisiacich so zabezpečením licenčného pokrytia IKT zabezpečí pre orgány verejnej moci, ktoré sa aktívne zapoja, efektívne, hospodárne a účelné plnenie povinností vyplývajúcich zo zákona o rozpočtových pravidlách verejnej správy, zákona o správe majetku štátu, ako i zákona o informačných technológiách vo verejnej správe," priblížil tlačový odbor s tým, že poskytovatelia, ktorí tender vyhrali, budú medzi sebou súťažiť formou elektronickej aukcie o jednotlivé čiastkové plnenia.

01 - Modified: 2022-05-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Vyššie platy alebo prázdne triedy v septembri? Učitelia dávajú vláde ultimátum 02 - Modified: 2022-05-06 09:13:46 - Feat.: - Title: Tankujeme stále drahšie, aj keď ruská ropa pre Slovensko zlacňuje 03 - Modified: 2022-05-03 12:01:22 - Feat.: - Title: Klimek informuje o pomoci podnikateľom v energetickej kríze 04 - Modified: 2022-05-03 06:44:03 - Feat.: - Title: Štát ich chce viac zdaniť. Stávkové spoločnosti veria v dialóg 05 - Modified: 2022-04-07 11:06:24 - Feat.: - Title: Prvá pomoc pomohla udržať množstvo pracovných miest, najúčinnejší bol kurzarbeit
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 16:56