Dreamstime
StoryEditor

Úspešné slvenské startupy pôjdu na trojmesačný pobyt do USA a Izraela

27.08.2019, 11:49
Autor:
TASRTASR
Podnikateľský akcelerátor Perry Talents využil verejnú výzvu podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu.

Podnikateľský akcelerátor Perry Talents, ktorý na Slovensku vyhľadáva perspektívne startupy, na základe úspechu vo verejnej výzve Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu, pripraví a pošle nádejné startupy na trojmesačný pobyt do Virgínie v USA a Izraela.

Ako informovali jeho zakladatelia v utorok na stretnutí s médiami, stále hľadajú kvalitné startupy aj do prvého ročníka svojho akcelerátora v Bratislave.

Startupy majú možnosť sa prihlásiť na ucelený rozvojový program až do konca septembra.

​Už pri vzniku podnikateľského akcelerátora si stanovili jeho zakladatelia cieľ priniesť na Slovensko niečo zmysluplné, vytvoriť ucelený a komplexný program, ktorý by startupy reálne posunul dopredu a pomohol im vytvoriť funkčné firmy.

Preto už minulý rok, počas nultého ročníka, pripravili pre vybrané startupy deväť-mesačný program, ktorý ponúkol zadarmo benefity - vo forme priestorov, školení, individuálneho mentoringu, či stretnutí s investormi.

Počas prípravy prvého ročníka podnikateľského akcelerátora tím zaregistroval verejnú výzvu podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu Richarda Rašiho (Smer-SD).

Trojmesačný program

Výzva oslovovala všetky startupové inkubátory a akcelerátory na Slovensku a hľadala jeden, ktorý by vybral, pripravil a vyslal perspektívne startupy na trojmesačný pobyt vo Virgínii a Izraeli.

"Sme naozaj veľmi radi, že sme boli v tejto výzve úspešní a budeme môcť ako prvý akcelerátor na Slovensku poslať nádejné startupy do zahraničia. Je to pre nás veľká výzva a zároveň aj veľká zodpovednosť," povedal Andrej Krúpa, jeden zo zakladateľov akcelerátora.

Spolupráca Slovenska s akcelerátorom Smart City Works v USA za zameriava na informačné a komunikačné technológie, energetiku a sociálnu oblasť.

Vybrané startupy, ktoré sa venujú práve týmto oblastiam, budú môcť absolvovať renomovaný trojmesačný akceleračný program.

​Počas neho získajú podporu na svoj program v hodnote 40-tisíc eur a 20-tisíc eur na režijné náklady súvisiace s pobytom v zahraničí.

Vzdelávanie v rôznych oblastiach podnikania

V rámci spolupráce s Izraelom sú vyberané startupy z oblasti Priemyslu 4.0, biotechnológií a kybernetickej bezpečnosti.

V trojmesačnom akceleračnom programe Innovation Leaders Open Gate v Tel Avive získajú vybrané startupy podporu na svoj program v hodnote 90-tisíc eur a na réžiu ďalších 20-tisíc eur.

Okrem toho zahraničné akcelerátory ponúkajú aj nefinančnú podporu vo forme služieb - transferu know-how, licencií, technológií, možností nadväzovania obchodno-finančných vzťahov či stretnutí s investormi.

Ako uviedol ďalší zo zakladateľov akcelerátora, Juraj Gago, počas intenzívnej prípravy pred zahraničným pobytom sa budú vybrané startupy vzdelávať v konkrétnych oblastiach, ktoré sú zamerané na projektové riadenie a tvorbu biznis modelov, rozvoj podnikania a možnosť financovania, prezentačné a komunikačné zručnosti.

Program bude trvať do 23. septembra a obsahuje týždenné progresové stretnutia, workshopy, komunitné stretnutia, networking, ale hlavne mentoring a individuálne konzultácie s lektormi.

01 - Modified: 2024-03-26 13:04:31 - Feat.: - Title: India na vzostupe. Vlani od Číny prevzala titul najľudnatejšej krajiny, dnes mieri medzi ekonomické veľmoci 02 - Modified: 2024-01-29 13:47:21 - Feat.: - Title: Zamestnanecké akcie ako benefit sú oslobodené od dane. Od kedy to platí a koho sa to týka? 03 - Modified: 2023-08-15 22:00:00 - Feat.: - Title: Náš región je liahňou jednorožcov. Prečo sa miliardovým firmám darí práve v strednej a východnej Európe? 04 - Modified: 2022-07-30 07:40:26 - Feat.: - Title: Slovenské startupy čoraz viac uvažujú o presune do zahraničia, ukazuje prieskum 05 - Modified: 2021-12-13 12:48:33 - Feat.: - Title: Štátna tajomníčka Brocková pre HN: Ekonomickou diplomaciou otvárame našim firmám dvere do sveta
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 10:58