StoryEditor

Magneti Marelli bude ďalším investorom v Kechneci

19.06.2007, 15:27
Autor:
SITASITA

Do kechneckého priemyselného parku mieri ďalší zahraničný investor - talianska spoločnosť zaoberajúca sa výrobou elektronických systémov pre automobily Magneti Marelli Sistemi Elettronici (MMSE). Ako potvrdil starosta Kechneca Jozef Konkoly, spoločnosť je už definitívne rozhodnutá postaviť v tunajšom priemyselnom parku závod na výrobu prístrojových dosiek a kontrolných prístrojov pre kabíny áut. Malo by v ňom vzniknúť do 500 pracovných miest. Stavať sa má začať ešte koncom tohto roka a v roku 2008 investor plánuje začať prevádzku. Podľa týždenníka Trend plánuje v priemyselnom parku v Kechneci investovať talianska spoločnosť Magneti Marelli do výstavby nového závodu približne 308 mil. Sk.
Konkoly zároveň informoval, že onedlho bude rokovať s prezidentom istej veľkej a významnej automobilky o výstavbe automobilového závodu. "Z našej strany sú na to vytvorené všetky podmienky a pevne verím, že po Bratislave, Trnave a Žiline sa Kechnec stane štvrtým miestom na Slovensku, kde sa budú vyrábať autá," povedal Konkoly. Podľa jeho vyjadrenia definitívne rozhodnutie šéfov automobilky by malo byť známe najneskôr do konca leta.
Talianska spoločnosť Magneti Marelli je divíziou výroby komponentov talianskej automobilky Fiat. Jej hlavnou činnosťou je výroba autoelektroniky do automobilov. Produkty firmy sa využívajú aj v monopostoch Formuly 1. V minulom roku dosiahla tržby vo výške 4,5 mld. eur. Celosvetovo zamestnáva približne 25 tis. ľudí.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
04. máj 2024 03:47