StoryEditor

anketa hn

09.12.2007, 23:00

Poskytuje vaša spoločnosť zamestnancom trinásty a štrnásty plat? Ak áno, v akej výške, a garantuje ho kolektívna zmluva?

Anton Molnár, hovorca Slovnaftu
Slovnaft vypláca zamestnancom takzvanú vianočnú mzdu podľa dohodnutých podmienok v kolektívnej zmluve. Pred Vianocami dáva aj darčekové poukazy.

Juraj Kopřiva, hovorca Slovenských elektrární
Poskytujeme takzvaný dovolenkový plat, ktorý sa vypláca za máj. Štrnásty sa vypláca za október. V oceňovacích mechanizmoch sú aj výkonnostné odmeny.

Tomáš Kráľ, hovorca spoločnosti Siemens
Prvú časť 13. platu vyplácame pred letnými prázdninami, druhú pred vianocami. Koncoročná odmena závisí od hospodárskeho výsledku spoločnosti a od zásluh.

Martina Pavlíková, hovorkyňa ŽSR
Trinásty plat v spoločnosti Železnice Slovenskej republiky nebol a ani ho neplánujeme. Rovnako neplánujeme žiadne mimoriadne benefity k Vianociam.

Martin Čambor, riaditeľ divízie ľudských zdrojov Slovenskej sporiteľne
13. a 14. plat spoločnosť nahradila výkonovými odmenami. Závisia od dosiahnutých výsledkov banky, plnenia obchodného plánu a cieľov zamestnancov.

Ján Bača, hovorca spoločnosti U.S. Steel
Vyplácame trinásty aj štrnásty plat na základe kolektívnej zmluvy, avšak výšku a podmienky pokladáme za internú vec firmy a našich zamestnancov.

Dana Kršáková, hovorkyňa spoločnosti SPP
13. a 14. platy neposkytujeme. Máme viacero benefitov. Príspevok na dovolenku, stravu na doplnkové dôchodkové sporenie v zmysle kolektívnej zmluvy.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. máj 2024 06:32