StoryEditor

Ecco Slovakia prepustí takmer tristo ľudí

27.01.2008, 23:00
Autor:
SITASITA

Výrobca obuvi Ecco Slovakia, Martin zníži počet zamestnancov o 283, z toho prepustí 176 zamestnancov v pracovnom pomere na dobu neurčitú a 107 zamestnancov pracujúcich na dobu určitú. Vo firme naďalej ostáva 859 pracovných miest. Spoločnosť zároveň zredukuje výrobnú kapacitu zo šiestich na štyri stroje, v dôsledku čoho sa zníži ročná kapacita firmy z 3,7 milióna na 2,8 milióna párov topánok.
Ecco Slovakia zdôvodnila spomínané opatrenia snahou o zachovanie konkurencieschopnosti, ako aj závažnými problémami pri získavaní nových zamestnancov zapríčinenými aj zvýšením zahraničných investícií na Slovensku. Nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily má podľa firmy za následok neuspokojivé výrobné výsledky.
Ťažisko produkcie sa postupne transformuje z väčších sérií nesezónnych topánok pre svetový trh na výrobu menších sérií sezónnych artiklov hlavne pre európske trhy, informovala ďalej spoločnosť. Ako dodal výkonný viceprezident výrobnej a logistickej skupiny Ecco Jens Christian Meier, zredukovaním výrobnej kapacity sa dostane spoločnosť Ecco Slovakia na úroveň, keď bude schopná udržať si stabilných zamestnancov, a tak zlepší využitie lokálnej skúsenej pracovnej sily.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
02. máj 2024 08:24