StoryEditor

Ministerstvo dopravy vylučuje spochybňovanie tendra na D1

20.11.2007, 13:30
Autor:
SITASITA
Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií ako vyhlasovateľ tendra na koncesiu pre vybrané úseky diaľnice D1 cez projekty verejno-súkromného partnerstva (PPP) vylučuje akékoľvek spochybňovanie súťaže.

Zároveň potvrdilo, že splnilo všetky zákonom stanovené podmienky na vypísanie súťaže na uvedenú koncesiu. Agentúru SITA o tom v utorok informoval hovorca ministerstva dopravy Marián Jánošík s tým, že ministerstvo dopravy odoslalo oznámenie o koncesii na zverejnenie v európskom vestníku verejného obstarávania 14. novembra tohto roku. "Vzhľadom na to, že oznámenie spĺňalo všetky kritériá stanovené zákonom o verejnom obstarávaní, súťaž sa začala 14. novembra. 2007," uviedol M. Jánošík. Ako ďalej dodal, kvôli administratívno-technickým postupom Úradného vestníka Európskej únie (EÚ) bolo oznámenie o koncesii rozdelené na dve časti - samotné oznámenie o koncesii na práce a prílohu k vestníku EÚ zo 17. novembra 2007.
Ministerstvo dopravy tým reagovalo na skutočnosť, že neúplné oznámenie o koncesii bolo uverejnené v európskom vestníku v sobotu 17. novembra tohto roku bez podmienok o technickej spôsobilosti a ďalších doplňujúcich informácií. Tieto dodatočné informácie boli zverejnené v uvedenom vestníku v utorok 20. novembra tohto roku. V rovnaký deň pritom vyšlo v domácom Vestníku verejného obstarávania oznámenie o tej istej koncesii naraz v úplnom znení.
Koncesia sa týka vypracovania projektovej dokumentácie, výstavby, financovania, prevádzky a údržby diaľnice D1 na úsekoch Dubná Skala - Turany, Turany - Hubová a Hubová - Ivachnová v Žilinskom kraji, ako aj na úsekoch Jánovce - Jablonov a Fričovce - Svinia v Prešovskom kraji v celkovej dĺžke 74,84 kilometrov. Koncesná lehota bude trvať najviac 30 rokov. V podmienkach tendra nie je uvedená predpokladaná hodnota stavebných prác, podľa údajov rezortu dopravy však dosahuje 49,1 mld. Sk bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Obstarávateľ určil na predkladanie žiadostí o koncesiu na práce lehotu do 8. januára 2008. Žiadosti o vysvetlenie podmienok účasti musí záujemca doručiť verejnému obstarávateľovi, teda ministerstvu dopravy, najneskôr do 18. decembra 2007. Obstarávateľ vyzve najviac štyroch záujemcov, ktorí splnili podmienky účasti, na účasť na postupe, ktorým bude uzavretá koncesná zmluva. Nižší počet záujemcov môže vyzvať, pokiaľ podmienky účasti splnia menej ako štyria uchádzači.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 19:01