Dobrovoľné gastrolístky
Jedno teplé jedlo, alebo stravenka. Zákon dnes firmám prikazuje starať sa o obedy svojich zamestnancov. Strany, ktoré zrejme zostavia budúcu koalíciu, by chceli pridať aj tretiu možnosť. A to posielať ľuďom peniaze na jedlo priamo do výplaty. „Sme za. Veľa reštaurácií uprednostňuje platbu kartou alebo hotovosťou, pretože s gastrolístkovými firmami nemajú zmluvy,“ povedal Marek Harbuľák, generálny manažér asociácie hotelov a reštaurácií. Pripomína, že firmy si za ich vydávanie aj vyplácanie peňazí berú marže. Vydavatelia straveniek sa však bránia, že ľudí motivujú k zdravšiemu stravovaniu.
Zníženie daňového zaťaženia
Cenu práce na Slovensku treba znížiť, zhodujú sa strany rodiacej sa vlády. Slovensko má spomedzi krajín OECD nadpriemerné daňovo-odvodové zaťaženie. Cena práce pritom v posledných rokoch stúpala. Môže za to aj to, že rástli príplatky za prácu cez vík...
Zostáva vám 85% na dočítanie.