TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Kollár: 13. dôchodky budú. Osobne budem proti zákonu, ktorý by ich zrušil

03.05.2020, 16:09
Autor:
TASRTASR
Šéf parlamentu tvrdí, že vláda sa bude sústreďovať aj na menej rozvinuté regióny a hladové doliny.

Predseda Národnej rady Boris Kollár deklaroval podporu sociálnych opatrení a vyplácanie 13. dôchodkov.

Podpredseda Smeru-SD Richard Raši ocenil, že sa nezrušili vlaky zadarmo pre dôchodcov. Uviedli to v nedeľnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike.

Raši kritizoval transformáciu funkčného úradu podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu na ministerstvo, označil to za nevhodné vzhľadom na finančné dosahy krízy a nové výdavky.

Strana Za ľudí podľa neho potrebuje niekam umiestniť svojich ľudí.

Kollár: Vláda sa chce sústrediť na hladové doliny

"My budeme garantom sociálnych istôt pre občanov počas celých štyroch rokov," uviedol Kollár a deklaroval, že 13. dôchodky budú. Dodal, že osobne bude proti zákonu, ktorý by ich zrušil.

Poznamenal, že vláda sa bude sústreďovať aj na menej rozvinuté regióny a hladové doliny.

Hoci nie sú výjazdové rokovania kabinetu v programovom vyhlásení vlády, neznamená to, že nebudú vôbec. Podotkol, že vláda na nich v minulosti veľa nasľubovala a nie všetko splnila.

Raši kritizuje vytvorenie ministerstva pre Remišovú

Raši reagoval tým, že výjazdové rokovania majú význam, pretože viacero problémov sa dá riešiť na mieste. Myslí si, že to pozitívne zhodnotia aj starostovia.

Kritizoval vytvorenie samostatného ministerstva pre Veroniku Remišovú (Za ľudí). Poukázal na vytváranie nových pozícií, štátnych tajomníkov a s tým spojené náklady. "Je to všetko iba preto, že v strane Za ľudí si nevedia upratať ľudí na miesta," podotkol.

Kollár vysvetlil, že Remišová bude dohliadať na eurofondy a investície tak, aby sa nekradlo. Pripomenul, že bývalá vláda investovala miliardu eur do informatizácie, pričom vykonané opatrenia by sa dali urobiť za 300 miliónov. Raši vyzval predstaviteľov koalície, aby upustili od opozičného vyjadrovania sa. Podotkol, že investície do informatizácie sa vracajú štátu napríklad antibyrokratickými balíčkami.

Kollár: Matovič zrejme pristúpi k otváraniu skôr

V súvislosti s pandémiou nového koronavírusu Raši uviedol, že na mieste premiéra by už od pondelka uvoľnil opatrenia a otvoril všetko, čo sa dá, s dôrazom na hygienické opatrenia.

Kollár poznamenal, že premiér Igor Matovič zrejme na základe pozitívnych výsledkov pristúpi k otváraniu ekonomiky skôr. Šéf Sme rodina odmieta pnutie v koalícii medzi Matovičom a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom. Na Koaličnej rade podľa neho diskutujú ako priatelia. Verí, že si

Sulík pamätá pád vlády Ivety Radičovej a nechce, aby situácia zašla až tam. Hoci je podľa Kollára netrpezlivý, verí, že s premiérom sa v najbližších dňoch dohodnú aj na uvoľňovaní ekonomiky.

01 - Modified: 2024-04-19 13:19:16 - Feat.: - Title: KDH som za podporu 13. dôchodku nič nesľúbil, reaguje Tomáš na tvrdenia hnutia 02 - Modified: 2024-04-18 11:45:11 - Feat.: - Title: Dôchodcov čaká tento rok 13. dôchodok vo výške 606,30 eura, ohlásil Tomáš. Štát to bude stáť 828 miliónov eur 03 - Modified: 2024-04-19 09:35:16 - Feat.: - Title: 13. dôchodok bude plnohodnotnou dôchodkovou dávkou, rozhodol parlament. Platnosť však museli posunúť 04 - Modified: 2024-04-03 12:28:45 - Feat.: - Title: Kollárovo hnutie Sme rodina podporuje v druhom kole volieb Pellegriniho 05 - Modified: 2024-03-17 11:59:29 - Feat.: - Title: Sme rodina si na sneme opätovne za predsedu zvolilo Borisa Kollára
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 01:38