Agrokomplex v NitreTASR
StoryEditor

Nitriansky agrokomplex bude mať nového šéfa, bude ním Róbert Kanás

20.07.2020, 15:18
Autor:
TASRTASR
Komisia podľa Hrežíka po zhodnotení rozhodla, že Kanás spĺňa predpísanú hranicu úspešnosti, očakávania agrorezortu a stáva sa víťazom výberového konania na post riaditeľa.

Druhé kolo výberového konania na funkciu riaditeľa štátneho podniku agrokomplex Národné výstavisko rozhodlo o tom, že na stoličku riaditeľa výstaviska v Nitre zasadne Róbert Kanás. Informoval o tom Daniel Hrežík z Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR.

O novom šéfovi jedného z najvýznamnejších štátnych podnikov v gescii MPRV SR sa podľa Hrežíka rozhodlo v pondelok, priamo v budove agroministerstva v Bratislave.

Na druhom kole sa zúčastnil už len jeden kandidát, ktorý ako jediný úspešne absolvoval prvé kolo výberového konania, na ktorom sa zúčastnilo 13 uchádzačov.

Hrežík uviedol, že druhé kolo výberového konania na funkciu riaditeľa štátneho podniku agrokomplex Národné výstavisko pozostávalo z osobného pohovoru, vedeného podľa metodiky pre výberové konania manažérov.

Ide najmä o riešenie modelovej situácie, preukázanie manažérskych zručností, ale aj osobnej integrity a v neposlednom rade znalosť legislatívy, vzťahujúcej sa k štátnemu podniku. Výberová komisia hodnotila aj efektívnu komunikáciu, zvládanie stresu a schopnosť riešiť problémy.

Komisia podľa Hrežíka po zhodnotení rozhodla, že Kanás spĺňa predpísanú hranicu úspešnosti, očakávania agrorezortu a stáva sa víťazom výberového konania na post riaditeľa. Kanás spolu v oboch kolách výberového konania získal 162 bodov z celkového počtu 195.

Róbert Kanás je absolventom Slovenskej poľnohospodárskej univerzity. Pôsobil na viacerých vrcholových riadiacich postoch, najmä vo finančnom sektore, kde získal skúsenosti s vedením pracovného tímu a skúsenosti v oblasti krízového manažmentu. Kanás má aj skúsenosti s organizovaním výstav.

História štátneho podniku agrokomplex Národné výstavisko v Nitre siaha do roku 1973. Výstavisko v Nitre patrí medzi najvýznamnejšie veľtrhové a výstavnícke spoločnosti v SR.

V súčasnosti zamestnáva približne 170 ľudí. Riaditeľ štátneho podniku je štatutárnym orgánom podniku, do funkcie ho menuje minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, ktorému je priamo podriadený.

01 - Modified: 2024-04-13 17:52:43 - Feat.: - Title: Mesto Nitra uvažuje o inštalácii fotovoltických zariadení na svojich budovách za viac ako tri milióny eur 02 - Modified: 2024-03-23 16:06:46 - Feat.: - Title: Ako volí Nitra? HN sa tam boli pozrieť, vyzerá to na vysokú účasť 03 - Modified: 2024-03-19 11:54:39 - Feat.: - Title: Nitriansky samosprávny kraj založí spoločnosť, ktorá má pripraviť integrovaný dopravný systém 04 - Modified: 2024-03-11 17:30:00 - Feat.: - Title: Zlaté časy zažíval za socializmu. V Nitre idú rekonštruovať starý hotel, vyťažia z toho študenti 05 - Modified: 2024-03-08 10:03:51 - Feat.: - Title: Nitriansky Jaguar pripravuje výstavbu novej haly na výrobu batérií. Vzniknú desiatky pracovných miest
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 17:32