Výkonný riaditeľ softvérovej spoločnosti Gamanet Marian Gál nechápe, ako môžu vznikať podozrenia zo zvláštneho udeľovania certifikátov.HN Pavol Funtál
StoryEditor

Slováci robia biznis v 100 krajinách. Doma majú problémy kvôli Bonulu

03.08.2020, 00:00
Marian Gál, výkonný riaditeľ softvérovej spoločnosti Gamanet, ktorá pôsobí v stovke krajín sveta, vysvetlil, ako je možné, že top certifikát vlastnia na Slovensku len tri firmy. Vrátane Bonulu.

V posledných mesiacoch bol názov vašej spoločnosti a produktu C4 viackrát skloňovaný v spojitosti s Bonulom. Ako vnímate správy o podozrení zo zvláštneho udeľovania certifikátov?
Je pre mňa záhadou, prečo takéto podozrenia vznikajú. Obchodná politika Gamanetu pre vznik partnerstva je rovnaká na celom svete. Kauzy sú len na Slovensku. V krajine máme 31 partnerov a Bonul je iba jedným z nich. Za minulý rok nebol dokonca ani najväčším z nich. Na Slovensku máme okolo 200 projektov a kauzy sa týkajú iba niektorých. Gamanet sa nikdy nezúčastňuje na obchodnej rovine projektu. Tá je vo výhradnej kompetencii partnerov. Navyše mnoho projektov je v režime utajenia.

Čo je v rámci spolupráce s vašimi partnermi vašou oblasťou?
Technická podpora a konzultácie. Naším jediným cieľom v rámci projektov je, aby výsledné riešenie bolo funkčné, profesionálne a efektívne pre zákazníka.

Prečo si zákazníci vyberajú práve váš integračný systém?
C4 je jedinečná preto, že koncovému zákazníkovi poskytuje nezávislosť. Môže si vybrať zo zoznamu inštalačných firiem, ktorých je len na Slovensku 31. Môže medzi nimi vyvolať súťaž o to, kto dodá lepšiu kvalitu služieb či cenovú súťaž pre výber zariadení, ktoré tvoria najväčšiu časť ceny projektu.

Akú časť ceny projektu predstavuje samotný softvér?
Päť percent. Lenže týchto päť percent umožňuje zákazníkovi optimalizovať 95 percent rozsahu projektu a ušetriť mnohokrát až 40 percent prevádzkových nákladov na bezpečnostnom riešení.

Na Slovensku sú momentálne iba tri firmy, ktoré sú systémovými integrátormi. Ide o Bonul, VEL Security a Syteli. Nie je teda partner ako partner.
Partnerský program aplikuje Gamanet na trhu takmer 13 rokov. Odvtedy je stále rovnaký. To, že „nie je partner ako partner“, vzniklo na základe požiadaviek trhu ako reakcia na to, že zákazníci vyžadovali jasnejšie definície. Chceli vedieť, kto čo poskytuje, aký je rozsah ponúkaných služieb. Bonul tvorí asi 2,5 percenta nášho obratu. Je to partner, ktorého si veľmi vážime, ale stále je to iba jeden z partnerov.

V čom sa systémový integrátor odlišuje od bežného partnera, respektíve v čom sa Bonul líši od zvyšných 28 firiem?
Systémový integrátor je niečo, čo sa u iných výrobcov bežne nazýva Golden partner, Platinový partner či Expert partner. Je to vyššia úroveň obchodnej spolupráce, nemá žiadne limitácie ani špecifické výhody v partnerstve s Gamanetom. Táto kategória reprezentuje to, že ide o partnera, ktorý pracuje dlhodobo a má skúsenosti s nasadzovaním C4 v komplexných projektoch. Rovnako tam musí byť záruka, že firma je schopná finančne realizovať obrovské projekty, ktoré sú naozaj nákladné....

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-18 14:50:03 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 02 - Modified: 2024-04-18 17:48:37 - Feat.: - Title: Korčoka lákali do maďarského rádia. „Neurobil som to,“ hovorí pre HN a spomína červenú čiaru a pád do bahna 03 - Modified: 2024-04-18 13:30:00 - Feat.: - Title: Čo sú susedské spory a ako sa v nich účinne brániť? Pre HN vysvetľuje advokát 04 - Modified: 2024-04-17 16:30:00 - Feat.: - Title: Útok Iránu na Izrael bol neškodný ohňostroj, myslí si odborník na Blízky východ. Čo bude v konflikte ďalej? 05 - Modified: 2024-04-18 14:30:51 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 21:59