StoryEditor

Vinári tápu. Nápoj hromadia v pivniciach

04.11.2020, 23:00
Producenti rátajú stotisícové straty. Niektorí si brali úvery, aby dokázali rozšíriť sklady a vyplatiť mzdy.

Urobili to, čo každý rok. Na jeseň pozberali hrozno. Odstopkovali ho, podrvili, vylisovali a nafľaškovali. Zostával posledný krok – predaj hotového produktu. Práve tu sa však zasekli. Krajina sa znova vypla a svoje brány zatvorili vínotéky, hotely aj reštaurácie. „Víno sa vyrobilo v dostatočnom množstve. Otázne je, či ho budeme mať kde predať,“ premýšľa Lukáš Berta z rodinného vinárstva Berta. Podobnú otázku si kladú producenti naprieč Slovenskom.

Trpiaci luxus
Kým sa situácia nevráti do normálu, ponechávajú vý...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-20 10:30:00 - Feat.: - Title: Ak pri vstupe odovzdáš mobil, dostaneš fľašu vína zadarmo. Talianska reštaurácia chce prinútiť ľudí viac komunikovať 02 - Modified: 2024-04-19 08:54:12 - Feat.: - Title: Obávaný vírus sa nebezpečne priblížil k človeku. Vedcov z WHO najnovší vývoj prekvapil 03 - Modified: 2024-04-19 09:13:32 - Feat.: - Title: Top farmár pre HN: Sektor je paralyzovaný. Jediná cesta je prenášať problémy na dodávateľov alebo na banky 04 - Modified: 2024-04-16 09:11:46 - Feat.: - Title: Mapa odhalila covidovú „oponu smrti“ naprieč Európou, Slovensko je na chvoste 05 - Modified: 2024-04-01 17:25:00 - Feat.: - Title: Prekonanie počtu turistov spred pandémie sa v tomto roku ešte neočakáva
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 00:25