StoryEditor

Musíme sa prispôsobiť požiadavkám nájomcov

09.03.2021, 23:00
Firmy dnes rozmýšľajú, ako naložiť s pracovným priestorom, hovorí výkonný riaditeľ J&T Real Estate Pavel Pelikán.

Súčasná situácia s pandémiou komplikuje firmám fungovanie, ako teda pokračujú práce na vašom projekte Eurovea II?
Stavebné práce rýchlo napredujú. Na väčšine objektov sú už vybudované tri podzemné podlažia a začalo sa stavať nad zemou. Najviditeľnejšie nad zemou je rozšírenie nákupného centra a tiež mohutné 15-metrové stĺpy podnože mrakodrapu Eurovea Tower, ktoré budú tvoriť hlavnú podpernú konštrukciu veže. Výstavba podnože bude trvať tri až štyri mesiace a po jej dokončení začneme betónovať štandardné bytové podlažia. Na konci roku 2021 by sme mali byť niekde okolo 30. podlažia.

Aký je záujem o byty v Eurovea Tower?
Máme predaných okolo 75 percent z nich.


Kupujú ich ľudia skôr na investíciu alebo na bývanie?
Nemyslím si, že to budú vo veľkej miere investičné byty, možno tak 10 až 15 percent. Podľa toho, čo vieme z komunikácie s klientmi, väčšina z nich kupuje bývanie pre seba alebo pre svoje deti do budúcnosti.

Ak sa majiteľ rozhodne svoj byt predať, musí to najskôr riešiť s vami?
Ponúkame klientom aj sekundárny predaj, ak by mali záujem. Je to v ich rukách, či byt predajú ďalej alebo ostane ich. Nemáme predkupné právo.

Kedy plánujete začať s výstavbou East Tower?
Máme tam zriadené stavenisko pre rozšírenie Eurovei. Keď ho dokončíme, začneme stavať administratívnu budovu. Takže určite o dva až tri roky.

Je o administratívne priestory stále záujem?
Veríme, že lokality, kam ich umiestňujeme, sú pre tento typ budov vhodné. Takže si zákazníkov vedia nájsť. Samozrejme, že firmy dnes rozmýšľajú, ako naložiť s pracovným priestorom a či budú zamestnanci pracovať prezenčne alebo dištančne. Cítime, že veľká väčšina spoločností dnes pracuje predovšetkým z domu. Veríme však, že v rozumnej lokalite a rozumnej veľkosti s dobrým okolitým servisom a dopravným napojením sa to oplatí. Projekty musia vedieť ponúknuť aj inú pridanú hodnotu okrem samotných kancelárií. A tou je napríklad aj promenáda v Eurovei.

Musíte ich upravovať a prispôsobovať pandémii?
Dnes už všetky budovy staviame tak, aby boli flexibilné a dali sa ľahko prispôsobiť požiadavkám nájomcov. Snažíme sa držať najvyšších štandardov, aby sme mali kvalitnú vzduchotechniku a ostatné technické zariadenia budov. A cít...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-18 14:50:03 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 02 - Modified: 2024-04-19 12:46:22 - Feat.: - Title: Korčoka lákali do maďarského rádia. „Neurobil som to,“ hovorí pre HN a spomína červenú čiaru a pád do bahna 03 - Modified: 2024-04-20 09:37:51 - Feat.: - Title: Sulík pre HN: Slovensku chýba právo veta, za povinné rozdelenie migrantov môže Fico 04 - Modified: 2024-04-18 13:30:00 - Feat.: - Title: Čo sú susedské spory a ako sa v nich účinne brániť? Pre HN vysvetľuje advokát 05 - Modified: 2024-04-17 16:30:00 - Feat.: - Title: Útok Iránu na Izrael bol neškodný ohňostroj, myslí si odborník na Blízky východ. Čo bude v konflikte ďalej?
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 15:18