StoryEditor

iPhone prichádza na európsky trh

08.11.2007, 12:39
Autor:
TASRTASR

Populárny telefón Apple prichádza na európske pulty. V Nemecku a Británii sa začne jeho predaj v piatok, teda 4 mesiace po jeho debute v USA.
"Očakávame, že tento telefón bude mať na trhu vynikajúcu odozvu," povedal hovorca T-Mobile, ktorý je exkluzívnym predajcom iPhonu v Nemecku. V Británii bude mobil od Apple ponúkať O2, mobilná dcéra telekomunikačného koncernu Telefónica.
Apple uviedol na trh svoj imidžový telefón, ktorý spája funkcie mobilu a mediálneho prehrávača, 29. júna a odvtedy sa ho predalo viac ako 1,4 milióna kusov. V USA je exkluzívnym predajcom telekomunikačný operátor AT&T.
Spotrebitelia v Británii zaplatia za 8-gigový iPhone 269 GBP, v prepočte 12 758 SKK. V Nemecku bude stáť 399 EUR, v prepočte 13 243 SKK. Obe uvedené ceny sú vrátane dane z pridanej hodnoty (DPH).
Generálny riaditeľ Deutsche Telekomu, ktorý je materským koncernom T-Mobile, René Obermann povedal pre CNBC Europe, že dopyt v Nemecku je vysoký. "Neuvedieme žiadne presné predpovede, ale registrácie na našej internetovej stránke ma vedú k predpokladu, že vianočná sezóna bude dobrým predajným obdobím. Skutočným problémom podľa mňa je, či budeme mať dostatok telefónov, aby sme uspokojili požiadavky zákazníkov," uviedol Obermann.
Britské predajne Apple, O2 a Carphone Warehouse najímajú extra pracovníkov, aby zvládli nápor zákazníkov. Analytici však nepredpokladajú, že iPhone sa stretne v Británii s podobne nadšeným ohlasom ako v USA.
France Telecom začne predávať iPhone na domácom trhu prostredníctvom svojej dcéry Orange 29. novembra.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
03. máj 2024 14:13