StoryEditor

Provident Financial patrí pod novú spoločnosť International Personal Finance

15.07.2007, 14:53
Autor:
TASRTASR

Na londýnskej burze cenných papierov bude od pondelka 16. júla kótovaná nová spoločnosť International Personal Finance (IPF) so sídlom v Leadse. Vznikla odčlenením sa bývalej medzinárodnej divízie spoločnosti Provident Financial (PF), ktoré schválili jej akcionári na mimoriadnom valnom zhromaždení v piatok. Pod novú spoločnosť IPF patrí na Slovensku pôsobiaca spoločnosť Provident Financial, s. r. o, ktorá poskytuje spotrebiteľské nezabezpečované úvery na malé sumy do domácností.

"Po mnohých mesiacoch tvrdej práce môže teraz IPF začať plniť plány svojho rastu," uviedol prezident novej spoločnosti IPF Christopher Rodrigues. Podľa neho IPF disponuje silnými finančnými základmi, vynikajúcim tímom a má jasnú stratégiu. "To nám umožní vyťažiť z príležitostí, ktoré sme pred rozdelením spoločností identifikovali," dodal.

International Personal Finance patrí medzi popredných poskytovateľov jednoduchých, férových a transparentných finančných služieb. Jej špecializáciou sú malé nezabezpečované hotovostné úvery doručované sieťou vyše 28 000 obchodných zástupcov priamo do domácností zákazníkov.

IPF začala podnikať v Poľsku v roku 1997 a v súčasnosti operuje na trhoch 6 krajín, vrátane Slovenska, na ktorých má vyše 1,8 milióna zákazníkov a zamestnáva viac ako 5 000 ľudí.

Na Slovensku spoločnosť IPF podniká od roku 2001 a patrí medzi najväčších britských zamestnávateľov. K júnu 2007 pre spoločnosť pracovalo vyše 300 zamestnancov a 1 700 obchodných zástupcov.

V súčasnosti IPF pôsobí v Poľsku, ČR, Maďarsku, Mexiku, Rumunsku a na Slovensku. V najbližších 5 rokoch plánuje nová spoločnosť expanziu na trhy ďalších 8 krajín.

TASR o tom dnes informoval Michal Dyttert, hovorca spoločnosti Provident Financial, s. r. o. pre Slovensko.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
10. máj 2024 02:37