StoryEditor

Asociácia DSS-iek vstúpila do Republikovej únie zamestnávateľov

20.09.2007, 00:00

Asociácia dôchodkových správcovských spoločností vstupuje do Republikovej únie zamestnávateľov. Rozhodlo o tom včera prezídium tejto najväčšej zamestnávateľskej organizácie na Slovensku. Nepriamo sa tak stáva aj členom tripartity. "Chceme byť užitoční a vyjadrovať sa z odborného hľadiska k problémom, ktoré sa nás týkajú," povedal v súvislosti so vstupom šéf asociácie Peter Socha. "Považujeme to za prejav dôvery a ocenenia našej doterajšej činnosti," komentoval príchod nového člena tajomník únie Martin Hošták
.Sila DSS-iek
Z hľadiska členských príspevkov, ktoré únia odvodzuje od počtu zamestnancov jednotlivých členov, nebudú pre ňu dôchodkové správcovské spoločnosti najdôležitejším prínosom. "Tým, že zastupujú dôchodkových sporiteľov, však predstavujú významnú finančnú a hospodársku silu," zdôrazňuje význam ich členstva Hošták.
"Berieme na vedomie fakt, že Asociácia dôchodkových správcovských spoločností sa stala členom Republikovej únie zamestnávateľov," hovorí Helena Kovaľová z tlačového odboru ministerstva práce a dodáva. "Je to ich legitímne právo. Ak by v budúcnosti chceli mať aj svojho priameho zástupcu v Hospodárskej a sociálnej rade, museli by v zmysle platných pravidiel preukázať svoju reprezentatívnosť. Je to však zatiaľ len otázka budúcnosti."
V elitnej spoločnosti
Asociácia dôchodkových správcovských spoločností bude dvadsiatym kolektívnym členom únie. Doteraz ju tvorilo 19 zväzov a 11 individuálnych členov z rôznych oblastí hospodárstva. Jej hlavnými prioritami sú trvalé zlepšovanie podnikateľského prostredia a znižovanie vplyvu štátu v ekonomike.
Členskú základňu tvoria významné podnikateľské subjekty, ako napríklad U.S. Steel, Volkswagen, Slovnaft, COOP Jednota Slovensko, Tesco, Hornonitrianske bane, telekomunikační operátori alebo banky.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 10:59