StoryEditor

Rezort navrhuje štátnu pomoc vo výške 2,4 mld. Sk 11 spoločnostiam

13.12.2007, 13:42
Autor:
TASRTASR
Štátnu pomoc vo výške 2,4 miliardy Sk navrhuje Ministerstvo hospodárstva (MH) SR poskytnúť jedenástim spoločnostiam, ktoré plánujú investovať na Slovensku.

Štátna pomoc formou daňovej úľavy tvorí 2,15 miliardy Sk, teda 89 % a priama štátna pomoc vo forme príspevkov na novovytvorené pracovné miesta predstavuje 266 miliónov Sk, čo je 11 %.
Ako ďalej vyplýva z návrhu Ministerstva hospodárstva (MH) SR, ktorý sa nachádza v pripomienkovom konaní, ide o spoločnosti HYSCO SLOVAKIA, s.r.o., GLOVIS SLOVAKIA, s.r.o., SEWON ECS SLOVAKIA, s.r.o., Deltabeam Slovakia s.r.o., ZF Levice, s.r.o., Rübig SK, k.s., INSTITUTE EUROPHARM, s.r.o., MIXON, a.s., MULLER TEXTILES SLOVAKIA, s.r.o., TRW Steering Systems Slovakia, s.r.o., a Magneti Marelli Sistemi Slovakia, s.r.o. Tieto firmy by mali vytvoriť približne 3 280 nových pracovných miest a celkovo investovať na Slovensku viac ako 8 miliárd Sk.
"Pri posudzovaní zlučiteľnosti požadovanej štátnej pomoci jednotlivých investičných projektov so spoločným trhom, pri hodnotení výšky a intenzity požadovanej štátnej pomoci, Ministerstvo hospodárstva postupovalo v súlade so Schémou štátnej pomoci na podporu regionálneho rozvoja," konštatuje rezort hospodárstva v návrhu.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 01:16