StoryEditor

Vláda je sociálne dezorientovaná

13.10.2007, 15:22
Autor:
TASRTASR
Vláda SR by mala za súčasného vysokého rastu ekonomiky viac šetriť a splácať dlhy. Myslí si to opozičný poslanec za KDH Július Brocka. Vládu Roberta Fica nepovažuje za sociálne orientovanú, skôr za sociálne dezorientovanú.

"V súčasnej situácii, keď tempo rastu je vysoké, môže vláda a mala by viac šetriť. A to netvrdí len opozícia, ale aj analytici a Národná banka Slovenska," konštatoval dnes Brocka v relácii Slovenského rozhlasu Sobotné dialógy.

Brockovi oponoval minister pôdohospodárstva Miroslav Jureňa s tým, že hoci je populárne šetriť, Slovensko potrebuje rozvoj. "Musíme ho zabezpečovať," povedal Jureňa a dodal, že oceňuje kreatívny prístup aj premiéra Roberta Fica a aj Vladimíra Mečiara pri rokovaniach o návrhu štátneho rozpočtu.

S tým, že Slovensko potrebuje rozvoj, súhlasí aj Brocka, ale to čo je schválené v rozpočte, je podľa neho o inom. "Je to rozpočet nevyužitých príležitostí. Ekonomika funguje a mali by sme preto splácať dlhy. Podľa čísel nie je prioritou ani školstvo, ani zdravotníctvo a ani sociálna sféra," zhodnotil Brocka.

Vládu SR Brocka označil za sociálne dezorientovanú, ako príklad uviedol Zákonník práce, zmeny v zdravotníctve a v daňovom a dôchodkovom systéme. Jureňa tvrdí, že to, čo akceptuje táto vláda, je vstup do eurozóny. "To nám môže otvoriť ďalšie rozvojové možnosti, ktoré sa budú týkať každého a v tom je sociálnosť," vyhlásil minister.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 17:40