StoryEditor

David Coulthard pokrstí ďalšiu diaľnicu

05.11.2007, 23:00
Autor:
ČTKČTK

Ešte pred blížiacim sa uvedením do prevádzky zažije nový úsek diaľnice Viedeň -- Bratislava nezvyčajný "krst": vozom formuly 1 sa po nej prevezie jeden z najslávnejších súčasných pilotov týchto strojov David Coulthard. Oznámila to rakúska štátna spoločnosť pre výstavbu a údržbu diaľnic a rýchlostných ciest Asfinag. Na podobnej akcii sa zúčastnil David Coulthard aj na Slovensku, keď otváral bratislavský tunel Sitina (na snímke SITA).
Coulthard by sa mal zúčastniť na niekoľkohodinovom pestrom programe, ktorý usporiadajú v nedeľu 18. novembra a v rámci ktorého sa uskutoční mnoho akcií od koncertov až po vyhliadkové lety vrtuľníkom.
Vicemajster sveta z roku 2001 a stále aktívny pretekár formuly 1 by mal podľa usporiadateľov uháňať po novej diaľnici rýchlosťou až 320 kilometrov za hodinu. S vozom stajne Red Bull by tak mal dosiahnuť najvyššiu rýchlosť, akú kedy na rakúskych diaľniciach zaznamenali.
V pondelok 19. novembra by mali diaľnicu slávnostne otvoriť vysokí politickí predstavitelia Rakúska a Slovenska a od nasledujúceho dňa by mala slúžiť bežnej premávke. Nový úsek diaľnice, s označením A6, je dlhý 22 kilometrov a spája súčasnú diaľnicu A4 z Viedne do Budapešti od križovatky Bruck/Leitha po štátnu hranicu na priechode Kittsee-Jarovce.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
04. máj 2024 18:45