StoryEditor

Robert Fico odletel na jednodňovú pracovnú cestu na Maltu

12.01.2008, 07:54
Autor:
TASRTASR

remiér Robert Fico dnes odletel na jednodňovú zahraničnú pracovnú cestu do Maltskej republiky. V rámci svojho programu sa premiér SR stretne s maltským predsedom vlády Lawrencom Gonzim a zúčastní sa na slávnostnom programe pri príležitosti vstupu tejto ostrovnej republiky do eurozóny.

Témou spoločného rozhovoru oboch predsedov vlád budú predovšetkým skúsenosti Malty s bezprostrednými prípravami a prechodom krajiny na jednotnú európsku menu, ambície Slovenska vstúpiť do eurozóny od začiatku roku 2009 a konkrétne kroky vlády SR v tejto oblasti. Obaja sa budú venovať aj možnostiam prehĺbenia všestranných vzťahov medzi Slovenskou a Maltskou republikou najmä v ekonomickej oblasti a aktuálnym otázkam týkajúcim sa spolupráce v rámci Európskej únie (EÚ) a rozšíreného schengenského priestoru.

Malta spoločne s Cyprom od 1. januára tohto roka zaviedla spoločnú menu euro, čím sa eurozóna rozšírila na 15 krajín. Do EÚ vstúpila táto ostrovná krajina v rovnakom čase ako Slovensko a ďalších 8 štátov, 1. mája 2004. Koncom decembra minulého roka sa Malta, Slovensko a ďalších 7 nových členských krajín EÚ stalo členmi schengenského priestoru.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 10:21