StoryEditor

Mýto ohrozuje ďalšia chyba -- preklep

24.09.2007, 00:00
Pravdepodobnosť zavedenia mýta v termíne 1. januára 2009 sa opäť znížila. Národná diaľničná spoločnosť sa totiž pri vypisovaní tendrovej dokumentácie aj pri svojom druhom pokuse pomýlila.

Tentoraz už nešlo o zlé nastavenie podmienok, za ktoré prišiel v prvom prípade o prácu jeden z kľúčových ľudí štátnej akciovky Tibor Schlosser, ale o obyčajný preklep. Zamestnanec, ktorý prepisoval údaje z jedného dokumentu do druhého, si podľa oficiálneho vyjadrenia zamenil dátum 24. september s 21. septembrom.
"Uvedený rozdiel vznikol formálnym prepisom podkladov do dvoch rôznych formulárov," povedal pre agentúru SITA hovorca diaľničiarov Marcel Jánošík.
"Boli u nás, rokovali s našimi odborníkmi a na základe týchto rokovaní uznali za vhodné tender zrušiť, a tak predísť možným napadnutiam počas súťaže alebo po nej," povedala hovorkyňa Úradu pre verejné obstarávanie Helena Fialová.
Druhé zrušenie tendra na dodávku systému elektronického mýta je podľa podpredsedu KDH Júliusa Brocku "medzinárodný trapas". Povedal to v diskusnej relácii Slovenskej televízie O 5 minút 12. "Nemusí to byť tak, že tender sa zrušil len pre banálnu chybu. Čo ak ide o spor tých, ktorí stoja za chrbtom Smeru-SD s tými, ktorí stoja za ĽS-HZDS," vyjadril sa Brocka.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. máj 2024 13:53