StoryEditor

Vážny pripustil predaj časti letiska

25.10.2007, 00:00
Téma privatizácie bratislavského letiska je späť. Minister dopravy Ľubomír Vážny včera pripustil, že jeho stagnáciu vyrieši "vytvorenie spoločného podniku s majoritnou účasťou štátu." Reagoval pri tom na vyjadrenia svojho predchodcu Pavla Prokopoviča, ktorý ho obvinil z pripravovania netransparentnej "tichej privatizácie".

Už raz pochovaná téma privatizácie bratislavského letiska je späť. Minister dopravy Ľubomír Vážny včera pripustil, že jeho stagnáciu môže vyriešiť "vytvorenie spoločného podniku s majoritnou účasťou štátu". Reagoval pri tom na vyjadrenia svojho predchodcu Pavla Prokopoviča, ktorý ho obvinil z pripravovania netransparentnej "tichej privatizácie".
Vážny označil jeho slová za "táraniny", čiastočne však dal za pravdu zákulisným informáciám o kapitálovej spolupráci so súkromným sektorom. Letisko tiež rokuje o úvere, tento rok ho však nechce. "Organizácia v kumulatíve neustále vykazuje zisk. Momentálne letisko nie je odkázané na cudzie peňažné zdroje," uviedla hovorkyňa Zora Kalousková. Nárast počtu prepravných výkonov, ktorý sa v predchádzajúcich dvoch rokoch blížil k 50 percentám, sa v tomto roku takmer zastavil. Podľa Kalouskovej by letisku nepomohol ani investor. So štátnym manažmentom vedelo expandovať napríklad pražské letisko. Podľa jeho bývalého šéfa Martina Kačura má Bratislava nevýhodu: konkurenciu Viedne.

01 - Modified: 2003-06-18 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Komisia MAAE preverí poruchy v Pakse
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 12:59