StoryEditor

Alan Greenspan sa stane poradcom investičnej divízie Deutsche Bank

13.08.2007, 09:57
Autor:
TASRTASR

Dlhoročný šéf americkej centrálnej banky (Fed) Alan Greenspan sa stane poradcom investičnej divízie Deutsche Bank. Dnes tom informoval Greenspan spoločne s nemeckou bankou. Greenspan (81), ktorý stál 18 rokov na čele Fed, je považovaný za jedného z najlepších svetových expertov na finančné trhy.
Šéf Deutsche Bank Josef Ackermann ocenil Greenspana ako jedného z "architektov súčasného finančného systému". Banka k jeho úlohám uviedla, že bude "spoločne so spolupracovníkmi a zákazníkmi prezentovať svoj názor na veci v oblasti investičného bankovníctva vzhľadom na aktuálne a budúce trendy na finančných trhoch".
Spoluprácu inicioval bývalý Greenspanov kolega z Fed, ktorý v súčasnosti pracuje pre Deutsche Bank v USA, informovali Frankfurter Allgemeine Zeitung a Wall Street Journal. Greenspan okrem toho uviedol, že už roky pozná a obdivuje šéfa Deutsche Bank Josefa Ackermanna.
Greenspan po svojom odchode z Fed založil vlani poradenskú firmu. Jeho prvým zákazníkom sa stal fond Pacific Investment Management, ktorý je dcérskou spoločnosťou nemeckej skupiny Allianz.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
05. október 2024 09:22