StoryEditor

Pošta zaplatí za servis výpočtovej techniky 150 mil. Sk

09.08.2007, 16:05
Autor:
SITASITA

Pozáručný servis výpočtovej techniky pre Slovenskú poštu, a.s. Banská Bystrica bude počas štyroch rokov zabezpečovať bratislavská firma Soitron za 150 mil. Sk bez dane z pridanej hodnoty. Vybraný dodávateľ služby ako jediný predložil ponuku do užšej súťaže, v ktorej rozhodovala najnižšia cena. O jej výsledku informoval obstarávateľ v Úradnom vestníku Európskej únie s tým, že pozáručný autorizovaný servis výpočtovej techniky bude mať podobu poskytovania požadovaných servisných služieb, ako aj súvisiacich dodávok spotrebného materiálu a náhradných dielcov. Začiatočná predpokladaná hodnota zákazky pritom bola taká istá ako konečná cena. Obe zmluvné strany uzatvorili príslušnú rámcovú dohodu o poskytovaní služby ešte koncom júna tohto roku.
Spoločnosť Soitron, a.s. vznikla v roku 2003 so zámerom poskytovať outsourcingové služby v rámci projektu Aquilla pre spoločnosť Hewlett-Packard. Soitron je jedným z najväčších info-komunikačných integrátorov a poskytovateľov IT služieb s viac ako 750 zamestnancami a konsolidovaným ročným obratom nad 1 mld. Sk. Spoločnosť má v súčasnosti základné imanie 3 mil. Sk.
Slovenská pošta vznikla 1. októbra 2004 transformáciou zo štátneho podniku. V roku 2003 získala poštovú licenciu na obdobie desiatich rokov, čo je rozhodnutie vydávané poštovému podniku na poskytovanie univerzálnej služby. V súčasnosti funguje na slovenskom poštovom trhu 21 operátorov, pričom Slovenská pošta pôsobí v podmienkach úplnej konkurencie v 75 % vlastných produktov a služieb. Ide napríklad o distribúciu tlače, peňažné služby, doručovanie listov s hmotnosťou nad 50 gramov a balíkov, expresné a kuriérske služby či propagačné zásielky. Zvyšnú časť jej činnosti predstavujú služby v rámci poštovej výhrady, ktorej poskytovaním štát kompenzuje náklady súvisiace s poskytovaním univerzálnej služby.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. máj 2024 04:11