StoryEditor

Vplyv Slovákov v telekome sa posilní

12.02.2003, 23:00

Nový prezident Slovenských telekomunikácií, Miroslav Majoroš, včera oznámil, že plánuje personálne zmeny v manažmente tejto spoločnosti: "Mám na to dva dôvody -- prvý je potreba rozumieť slovenskému trhu a zákazníkom, druhý je finančný. Nemecký manažér je totiž mnohonásobne drahší ako slovenský," povedal Majoroš. Dodal však, že na niektorých kľúčových pozíciách ostanú nemeckí šéfovia, pretože to vyžaduje ich know-how. V súčasnosti vo firme pracuje 8 800 zamestnancov, z toho 30 zástupcov nemeckého majoritného akcionára.
Nový šéf Telekomu po zhodnotení minulého roka priznal, že spoločnosť robila chyby, ktorým sa chce v budúcnosti vyhnúť. "Myslím si však, že liberalizácia trhu nám zlepší imidž, nebudem už totiž jediný najhorší," povedal Majoroš, ktorý posledné tri roky pôsobil vo funkcii generálneho riaditeľa IBM pre Česko a Slovensko. V IBM pôsobil od roku 1994 na rôznych riadiacich postoch a ako taký podľa svojich slov nechce riadiť telekomunikácie autoritatívne, ale tímovo.
Slovenské telekomunikácie v súčasnosti rokujú v súvislosti s verejnou telefónnou službou o prepojení so štyrmi alternatívnymi operátormi. "Firmy dostali k dispozícii referenčnú ponuku, tak ako to predpisuje zákon," dodal Majoroš. Podľa neho ďalší pripravovaný produkt -- vysokorýchlostné internetové pripojenie ADSL v súčasnosti testujú traja alternatívni poskytovatelia internetu. Ako informoval viceprezident pre komunikáciu Telekomu Ján Kondáš, Asociácia poskytovateľov internetu dostane obchodné podmienky zavedenia ADSL tridsať dní pred komerčným spustením samotnej služby.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 19:52