StoryEditor

Rolls-Royce postaví nové závody

14.09.2009, 00:00

Britský výrobca motorov Rolls-Royce plánuje v domácej krajine investovať viac než 300 miliónov libier (GBP), a to prostredníctvom výstavby alebo rozšírenia štyroch svojich tovární.
Okrem domácich závodov otvorí spoločnosť aj jeden nový v Singapure, čím v obidvoch krajinách poskytne priestor pre tvorbu nových pracovných miest. Nezamestnanosť v Británii sa v súčasnosti pohybuje na úrovni 12-ročného maxima, vláda preto projektu na vytvorenie alebo ochranu 800 pracovných miest prispeje sumou 45 miliónov GBP.
V singapurskom stredisku Seletar Campus postaví Rolls-Royce nový závod na výrobu motorov pre komerčné lietadlá, pričom hodnota tejto investície predstavuje takisto približne 300 miliónov GBP. Nový závod vytvorí 500 nových pracovných miest, čím celkový počet zamestnancov spoločnosti v Singapure vzrastie na približne 2 000.
V Británii investuje Rolls-Royce aj do vládou podporovaných výskumných projektov, ktorých cieľom je vývoj motorov s prevádzkou priateľskejšou k životnému prostrediu a vývoj výrobných postupov, ktoré budú efektívnejšie a takisto priaznivejšie k prostrediu.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 23:45