StoryEditor

Burzový ošiaľ v pohodlí domova

30.11.2010, 23:00

Ako zažiť zmýšľanie a pocity obchodníka na burze? Veľmi jednoducho, a to ešte aj v pohodlí obývačky. Túto výsadu ponúkajú internetoví obchodníci.
Získavanie skúseností z obchodovania na burze je nielen bezplatné, ale v jednom prípade okamžite ziskové. Jeden internetový obchodník ponúka štartovný kapitál vo výške 25 eur. Jeho regulátor je však vo Veľkej Británii, a s tým sú spojené určité administratívne kroky pri výbere zhodnotených prostriedkov. Vyžaduje sa napríklad zaslanie kópie dokladu totožnosti za Lamanšský prieliv. 25 eur sa zdá na prvý pohľad nízky objem investície, no pri použití pákového efektu postačí napríklad na kúpu 1 000 eur. S tisíckou sa už dá napríklad staviť na rast či pokles dolára alebo libry. A obchodovanie so skutočnými 25 eurami je o niečom inom ako s fiktívnymi desiatimi tisícami. Bezplatné získavanie skúseností sa realizuje cez demo verzie.
Pri otváraní obchodníckeho konta stačí zadať identifikačné údaje, e-mailovú adresu, telefónne číslo a súhlasiť so všeobecnými obchodnými podmienkami. Tie síce nie sú písané najmenším písmom, v niektorých prípadoch sú však v angličtine. Kto nie je zdatný v anglickej odbornej terminológii, môže si vybrať, či bude pokračovať alebo prejde k zrozumiteľnejšej konkurencii. Následne poštou príde link aktivujúci účet a za pár sekúnd po registrácii sa v esemeske zjaví identifikačný kód umožňujúci vstup na portál. Portál si v niektorých prípadoch síce treba nainštalovať na počítač, no na pevnom disku zaberie len desať až dvadsať megabytov. Obchodovaniu už potom v ceste nestojí nič.


Celý článok si môžete prečítať novembrovom časopise Investor.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 16:28