StoryEditor

Dotazník Barta

19.12.2010, 23:00

Profil
Čo stálo na začiatku vašej kariéry, a ako ste sa dostali tam, kde ste dnes?
Naozajstný začiatok kariéry pre mňa asi bol, keď som sa vrátil do -- ešte vtedy -- Československa s diplomom z Harvardu. Nikdy som si neplánoval kariéru, všetko som robil najlepšie, ako som vedel, a ponuky prichádzali samy. Šesť rokov som pôsobil v Credit Suisse First Boston. Moja pozícia bola zaujímavá tým, že sme robili len veľké transakcie, takže som sa stretával s mnohými majiteľmi veľkých firiem či politikmi. Veľkým skokom v kariére bolo, keď som dostal ponuku riadiť EuroTel. Veľmi rád som sa vrátil do Bratislavy aj z rodinných dôvodov. Tu v banke som už osem rokov.

Čo vás robí úspešným?
Čo som zachytil od kolegov, vážia si na mne otvorenosť. Otvorene hovorím, čo si myslím, a na druhej strane rád počúvam ich otvorené názory. Keď sú komunikačné kanály takto spriechodnené, lepšie sa pracuje a aj výsledky sú lepšie.

Čo je pre vás najväčšou výzvou?
Pravdepodobne vyrovnať sa s podmienkami regulácie. Je samozrejmé, že banky si nemôžu robiť, čo chcú, ale reakcia regulátorov na krízu je veľmi prísna, a naše náklady či už na IT alebo iné systémy kontroly výrazne rastú. To je, myslím si, veľká výzva pre každú banku.

Dotazník
Akú kávu pijete?
Malé presso s mliekom.

Koľko káv denne potrebujete?
Spolu s tou raňajšou kávou sa to snažím obmedziť na tri kávy denne, a to sa mi aj celkom darí. Musím si ju dať už aj cez víkend, lebo ináč je zle, bolí ma hlava (smiech).

Koľko hodín denne trávite v práci?
Väčšinou to nepresiahne desať hodín.

Čo máte na svojej práci najradšej?
Určite svoj tím. Aj keď musím priznať, že práca mi nie vždy robí radosť najmä v dnešných časoch, ale vždy sa do práce na kolegov teším.

A čo máte na práci najmenej rád?
Okrem spomínanej regulácie asi zúfalú situáciu, ktorá funguje v slovenskom súdnictve. Slabú vymožiteľnosť práva pociťujeme dennodenne.

Čo je pre vás najväčší relax?
V poslednom čase golf. Už sa to nemusím hanbiť povedať, lebo už ho hrá takmer celá moja rodina.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. október 2024 09:29