StoryEditor

Anketa: Prečo vystavujete v Brne? Aký to má pre vás efekt, čím chcete osloviť náštevníka veľtrhu?

07.09.2012, 00:00

Železiarne Podbrezová, a. s., Ing. Július Kriváň, obchodný riaditeľ
Výrobný sortiment zahŕňa oceľové bloky, bezšvíkové rúry, presné bezšvíkové a zvárané rúry, veľkopriemerové zvárané rúry, rúrové polotovary a tvarovky.
-- Aj keď zo všeobecného trendu je zrejmá stagnácia až pokles záujmu o výstavníctvo a tento trend bol badateľný na MSV Brno v posledných dvoch -- troch rokoch, Železiarne Podbrezová Group sa na MSV 2012 zúčastnia.

V našej spoločnosti veľtrh chápeme ako aktivitu marketingovej komunikácie, ktorá podporuje a buduje imidž o spoločnosti, zároveň je prostriedkom na upevnenie vzťahov so zákazníkom a tiež, avšak dnes už v oveľa menšej miere, je to nástroj na vyhľadávanie nových obchodných partnerov. Medzi akcie, zamerané takmer výhradne na budovanie a upevnenie vzťahu s existujúcimi a dlhodobými zákazníkmi a inými partnermi spoločnosti, na ktorých sa pravidelne a každoročne zúčastňujeme, patrí aj Medzinárodný strojársky veľtrh v Brne.

Na MSV Brno sa naša spoločnosť zúčastňuje od začiatku deväťdesiatich rokov minulého storočia. Od roku 2002 vystavujeme pod hlavičkou Železiarne Podbrezová Group. V spoločnej expozícii sú každoročne predstavované výrobné a obchodné firmy skupiny, a to okrem ŽP, a. s., aj ŽĎAS, a. s., Žďár nad Sázavou, TS Plzeň, a. s., Plzeň, ŽIAROMAT, a. s., Kalinovo, Transformaciones Metalúrgicas, S. A., Premia de Mar, Španielsko, ŽP EKO QELET, a. s., Martin a KBZ, s. r. o., Košice a ŽP Trade Bohémia, a. s., Praha.

Základná myšlienka tohtoročnej expozície našej skupiny je vyjadrená sloganom: No Tubes No Hydraulics, teda: Bez oceľových rúr nie je ani hydraulika. Oceľové rúry pre výrobu hydraulických valcov a pre výrobu hydraulických a pneumatických rozvodov, spolu s technologickými celkami spoločnosti ŽĎAS, ktoré sa nezaobídu bez hydrauliky, budú našimi nosnými exponátmi počas MSV Brno 2012. Exponáty budú dopĺňať veľkoplošné fotografie a videoprojekcia, ktorá návštevníkovi ukáže výrobný proces, od zošrotovania automobilu až po výrobu presných oceľových rúr.


NMS, s. r. o., Bratislava, Kamila Kordošová, Marketing Manager
Spoločnosť poskytuje produkty a služby v oblasti bezkontaktnej meracej techniky, optické 3D meracie systémy

Vaša spoločnosť sa zúčastnila vlani na brnianskom strojárskom veľtrhu a budete vystavovať aj tohto roku. Aký efekt to má pre vás, s čím sa predstavíte návštevníkom?
-- Brniansky veľtrh patrí podľa nášho názoru medzi najvýznamnejšie podujatia tohto typu v regióne -- či už zastúpením vystavovateľov, návštevnosťou a celkovou úrovňou prezentácie. Účasť na ňom je pre nás jedinečnou príležitosťou prezentovať svoje produkty a služby novým, avšak aj existujúcim zákazníkom pôsobiacim v strojárskom a elektrotechnickom priemysle. Zúčastňujeme sa už ôsmykrát.

Strojársky veľtrh v Brne je neoddeliteľnou súčasťou nášho marketingového mixu -- nielen z pohľadu hľadania nových predajných príležitostí, avšak aj ako dôležitý komunikačný kanál voči zákazníkom, partnerom, rovnako i voči konkurencii. Prínosom je získavanie nových kontaktov, budovanie značky a prehlbovanie vzťahov so zákazníkmi efektívnejším spôsobom -- v kratšom čase na jednom mieste.

Opakovane predstavíme špičkové meracie systémy renomovaných svetových výrobcov a predstavíme aj naše vlastné kustomizované riešenia v oblasti 3D merania. Na veľtrhu budú aj naši špecialisti, ktorí "naživo" predvedú technológie mobilného merania. Návštevníci veľtrhu si aj sami budú môcť vyskúšať meranie a zdigitalizovať si napríklad svoju ruku a digitálny model si odniesť na USB kľúči domov.

Tohtoročný veľtrh má nosnú tému priemyselná automatizácia, ktorá je aj našou témou. Z najčerstvejších našich noviniek v tejto oblasti je riešenie NMS Absolute Online Cell, ktoré sme robili pre českú Škodu, a. s., kde vo výrobnej linke nedávno predstavenej Škody Rapid je implementovaný náš automatizovaný merací systém. Trackery na robotoch, online, priamo vo zváracej linke, kontrolujú vyše 200 kontrolných bodov na každom vyrábanom aute.


PROFING Piešťany, spol. s r. o., Ing. Peter Dúbrava
Spoločnosť sa zaoberá vývojom a výrobou strojov, ako sú drviče plastov, gumy, papiera, stroje na recykláciu káblov, vyrovnávačky drôtov, podávače matíc a pod.

-- Opätovne i tohto roku sa zúčastňujeme na veľtrhu v Brne, a to dvoma expozíciami. Na strojárskom veľtrhu predstavíme stroje na rotačné rovnanie a presné strihanie drôtu a na veľtrhu Plastex drviče plastov.

Dôvodom na vystavovanie je tak prezentácia nových a inovovaných produktov -- strojov, ako aj získavanie nových potenciálnych zákazníkov, skúseností a v neposlednom rade aj poznatkov o spoľahlivosti našich strojov od zákazníkov, ktorí si už od nás stroje kúpili. Veľtrh vnímame aj ako neustále udržiavanie si pozície firmy na trhu.
Pre nás má táto veľtrhová účasť efekt vo zvýšení predajnosti strojov, v získavaní inovatívnych cieľov v porovnaní s konkurenciou a, samozrejme, v udržiavaní obchodných a partnerských vzťahov a vo vyhľadávaní nových obchodných príležitostí na zahraničných trhoch.

Tentoraz sa predstavíme na Plastexe s novinkou stroja na drvenie hrubostenných plastov, gumy, dreva a podobne a na strojárskom veľtrhu predstavíme inovovanú linku na rovnanie drôtu s lepšími parametrami strihania drôtu a presnejším systémom odmeriavania.


VAKUUMTECHNIK, Hlohovec, Tomáš Czanik,
Purchaser & Sales Manager
Firma pôsobí na trhu ako výrobca vákuových manipulátorov. Zaoberá sa manipulačnou strojárskou výrobou.
-- Zúčastnili sme sa vlani a zúčastníme sa aj tohto roku na MSV 2012 v Brne. Vystavujeme hlavne pre lepšie zviditeľnenie sa aj na českom trhu a očakávame, že nám to prinesie viac zákaziek. Tentoraz sa návštevníkom predstavíme pneumatickým a elektronickým balansérom -- ide o pneumatický a elektronický balančný systém, ktorý je v dnešnom svete jeden z najkomfortnejších pre manipuláciu s ťažkými bremenami.


MSC-IMC Slovakia, s. r. o., Ing. Pavol Kardoš, konateľ
Spoločnosť dodáva príruby vo všetkých rozmeroch a vyhotoveniach.
-- Zúčastníme sa na veľtrhu v Brne, kde budeme vystavovať ako predajca hliníkových materiálov pre strojársku výrobu v Česku aj na Slovensku. Zúčastňujeme sa na tomto strojárskom veľtrhu pravidelne každý rok a budeme oslovovať zákazníka hliníkovými polotovarmi.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
28. apríl 2024 01:43