StoryEditor

Deere a IBM prekvapili

27.11.2011, 23:00

 Vysoký dopyt po potravinách zdvihol ceny poľnohospodárskych komodít od pšenice po kukuricu. Farmári tak dosahujú vyššie výnosy, vďaka čomu majú viac hotovosti na investície.

Farmári investujú
Z tohto nového cyklu profitujú spoločnosti, ktoré vyrábajú poľnohospodárske technológie, žiarivým príkladom je Deere. Firma oznámila, že zisk na akciu dosiahol 1,62 a prekonal tak očakávania vo výške 1,43. Príčinou boli vyššie investície do farmárskeho vybavenia. Ešte pozitívnejšie sú odhady spoločnosti pre predaj a zisk v budúcom roku, ktoré tiež prekonali očakávania. Investori na tento fakt okamžite zareagovali a hodnota akcií spoločnosti Deere vzrástla o 5,9 percenta.
IBM mení stratégiu
Väčšinu ľudí možno prekvapí, že IBM generuje len 8 percent zisku pred zdanením z tzv. "komoditizovaného hardvéru" a sústreďuje sa skôr na softvérové a technologické služby, ktoré tvoria až 83 percent zisku pred zdanením. A práve týmto presunom smerom k softvéru (o čo sa snaží aj Hewlett-Packard) sa spoločnosť stala flexibilnou a zvýšila aj svoj ekonomický záber.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 10:54