StoryEditor

Skytoll: Mýto funguje, problém mohol nastať v obsluhe

02.01.2010, 15:41
Autor:
TASRTASR

Prevádzkovateľ mýtneho systému SkyToll, a. s., popiera dnešné tvrdenie niektorých slovenských dopravcov, že systém nefunguje. Problém mohol podľa firmy nastať v obsluhe. "V súčasnosti nemáme problém so systémom, nemáme problém s registráciou," zdôraznil dnes na krátkej tlačovej besede riaditeľ služieb zákazníkom spoločnosti SkyToll Miroslav Mikulčík.

Podotkol, že fungujú všetky hraničné registračné miesta, ako aj predajné miesta na benzínových pumpách. "Všade máme dostatok palubných jednotiek a takisto máme dnes otvorené aj super registračné miesto v bratislavskej Inchebe," dodal Mikulčík.

Zástupcovia malých a stredných dopravcov dnes však uviedli niekoľko prípadov, kedy nemohli byť nákladné autá zaregistrované do mýtneho systému, ktorý bol spustený v piatok (1.1.) o polnoci. "My sme online pracovali a dostali sme online informácie, že mýto nefunguje," konštatoval člen organizačného výboru Únie autodopravcov Slovenska (UNAS) Rudolf Páleš.

SkyToll sa proti týmto vyjadreniam bráni. Na vine podľa spoločnosti môže byť personál benzínových púmp. "Možno nastal nejaký problém v obsluhe alebo v nejakom nedorozumení. Pokiaľ viem, tak u nás nebol ohlásený vážny incident, čo sa týka registrácie," vysvetlil Mikulčík.

Páleš uviedol dva príklady zahraničných dopravcov, ktorým sa do systému aj napriek snahe zaregistrovať nedalo. Išlo o 20 tureckých kamionistov, ktorí si pri prechode Slovenskom nemohli zabezpečiť palubnú jednotku. "Od Trstenej do Ružomberka nemohli nikde zohnať palubné jednotky. Údajne im spadol systém, potom ich nemohli registrovať," uviedol. Či títo dopravcovia prešli celým územím bez platenia, nevie.

Dnes zdržalo zavedenie elektronického systému aj jedného gréckeho kamionistu, ktorý si chcel poctivo zabezpečiť palubnú jednotku a tak za prejazd Slovenskom zaplatiť. "Od hraníc prešiel do Bratislavy a nemohol ju zohnať, povedali mu, že im padol systém, že sa nedá. Odporučili mu zobrať si taxík a išiel do mesta zháňať si palubnú jednotku," konštatoval Páleš.

01 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 02 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: Bratislava pripravuje veľký parkovací dom. Magistrát si objednal dokumenty za niekoľko desiatok tisíc eur 03 - Modified: 2024-04-17 16:51:42 - Feat.: - Title: "Iba núdzový personál." Rozsiahly štrajk organizovaný odbormi v Grécku ochromil dopravu 04 - Modified: 2024-04-17 14:21:24 - Feat.: - Title: Veľká prasklina ohrozuje termíny na Višňovom. Ráž pripúšťa scenár, že sa spustí dočasne len jedna rúra 05 - Modified: 2024-04-14 16:46:26 - Feat.: - Title: V časti D2 smer Bratislava budú od pondelka dopravné obmedzenia
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 04:10