StoryEditor

Spoločnosť Capco u nás zamestná 50 ľudí

20.07.2012, 00:00

Medzinárodná poradenská spoločnosť Capco otvára svoju pobočku na Slovensku. Dcérska spoločnosť firmy u nás The Capital Markets Company Slovakia by mala zamestnávať do konca roka v Bratislave pol stovky ľudí.

Poradenstvo v bankovníctve
"V súčasnosti zamestnávame 15 špecialistov poskytujúcich poradenstvo pre banky, kapitálové trhy a technológie v bankovníctve," hovorí riaditeľ bratislavskej pobočky Claus Hintermeier. Do konca roka by ich malo byť 50. Spoločnosť si Bratislavu pre sídlo svojej novej pobočky vybrala spomedzi viacerých slovenských, českých, poľských a maďarských miest. V prospech hlavného mesta Slovenska rozhodlo aj euro, blízkosť viedenského letiska či vysoký počet kvalifikovaných špecialistov hovoriacich nemecky. "V budúcich rokoch by počet pracovníkov nášho bratislavského centra mohol narásť až na 200," dodáva Hintermeier.

Práca v zahraničí
Pracovníci Capco u nás budú v prvých rokoch pracovať najmä na projektoch firmy v krajinách západnej Európy. "Najväčší objem zákaziek máme vo veľkých európskych finančných centrách ako Frankfurt, Paríž, Londýn či Zürich. Prvé referencie na našich pracovníkov zo Slovenska sú vynikajúce," vysvetľuje výkonný šéf Capco pre kontinentálnu Európu Armin Schmitt. Bratislavská pobočka bude dopĺňať globálne poradenské služby, ktoré doteraz Capco riadilo zo svojho centra v indickom meste Bangalore. Capco je dcérskou spoločnosťou americkej FIS, ktorá je popredným poskytovateľom bankových a platobných technológií v Spojených štátoch amerických.
Vladislav Doktor

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 10:36