StoryEditor

Eustream vybral firmy, ktoré vybudujú plynovod do Maďarska

10.12.2012, 23:00
Autor:
TASRTASR

Prevádzkovateľ slovenskej prepravnej siete plynu Eustream vybral víťazov verejného obstarávania potrubného materiálu a prác na vybudovanie slovensko-maďarského plynovodného prepojenia. Informoval o tom hovorca spoločnosti Eustream Vahram Chuguryan.
Víťazom tendra na zabezpečenie prác súvisiacich s výstavbou slovenskej časti slovensko-maďarského prepojenia sa stala spoločnosť BMS BOJNANSKÝ. Hlavnými dodávateľmi potrubného materiálu budú spoločnosti ThyssenKrupp Mannex GmbH, Nemecko, GASPIPE Slovensko, Metinvest International SA, Švajčiarsko a RMA Kehl GmbH, Nemecko.

Začiatok prác na vybudovanie prepojovacieho vysokotlakového plynovodu naplánovali na marec 2013. Plánovaný obojsmerný plynovod s ročnou kapacitou 5 miliárd kubických metrov bude mať dĺžku približne 115 kilometrov, z toho 95 kilometrov na území Maďarska a 20 kilometrov na slovenskom území. Plynovodné prepojenie spojí vysokotlakové prepravné systémy medzi Veľkými Zlievcami na slovenskej strane a maďarskou obcou Vecsés na predmestí Budapešti. Eustream je prevádzkovateľ prepravnej siete Slovenska a prepravca zemného plynu s prepravnou kapacitou viac ako 90 miliárd m3/rok a s celkovou dĺžkou prepravného systému 2 270 km.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
28. apríl 2024 05:05