StoryEditor

Microsoft predstavil nový Office

18.07.2012, 00:00

Generálny riaditeľ americkej spoločnosti Microsoft Steve Ballmer v predpremiére predstavil verejnosti novú verziu kancelárskeho balíka Office.

Aj pre tablety
Sada programov určených predovšetkým na spracovanie textov, tabuliek, e-mailov a na prezentácie je prispôsobená na prácu na tabletoch, osobných počítačoch či smartfónoch s operačným systémom Windows Phone 8, ako aj veľkých dotykových obrazovkách, ktoré sa využívajú najmä vo firmách.

"V Microsofte robíme odvážne kroky," povedal Ballmer na tlačovej konferencii v kalifornskom San Franciscu. "Nový, moderný Office bude poskytovať bezkonkurenčnú produktivitu a flexibilitu pre spotrebiteľov i obchodných zákazníkov. Je to cloudová služba, ktorá bude plne spárovaná s Windows 8," vysvetlil šéf amerického Microsoftu.

Dotykové ovládanie
Nová verzia Office, ktorej náhľad Ballmer predstavil zákazníkom, ponúka podľa Microsoftu intuitívny dizajn. S kancelárskym balíkom Office 2013 možno pracovať na základe dotykového ovládania, prostredníctvom dotykového pera, ako aj klasickými spôsobmi myšou a klávesnicou. "Nový Office dôsledne využíva cloudové služby, pričom k dispozícii je aj detailné prispôsobenie pre potreby používateľa. Podporuje vstup informácií písaných rukou, ale aj nafotených dokumentov, a zohľadňuje aj fakt, že súčasní používatelia sú predovšetkým mobilní," vysvetľuje šéfredaktor mesačníka PC Revue Ondrej Macko.

Nový Office si budú môcť zákazníci kúpiť ako cloudovú službu, to znamená, že záujemca si kancelársky balík bude môcť predplatiť, pričom jeho aplikácie mu budú v počítači fungovať aj bez pripojenia k internetu. Súčasťou predplatného služby Office by mali byť aj platené hovory cez Skype, či možnosť uložiť si dáta s veľkosťou sedem gigabajtov v úložisku dát SkyDrive. Práve svoju aplikáciu SkyDrive, ktorá slúži práve ako úložisko dát pre cloud, aktualizovala len pár dní pred predstavením náhľadu Office 2012 verejnosti. Spoločnosť Microsoft ešte nezverejnila presný dátum uvedenia nového Office 2013 na trh, ani jeho cenu. Očakáva sa však, že sa tak stane na jeseň tohto roka. Americká spoločnosť Microsoft by mala podľa odhadov analytikov vykázať za druhý štvrťrok tohto roka zisk približne 5,25 miliardy dolárov. Medzi jej najproblémovejšie divízie patrí vyhľadávač Bing, prostredníctvom ktorého sa snaží konkurovať svojmu rivalovi, spoločnosti Google.
Vladislav Doktor

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
16. apríl 2024 18:50