HN/Drahomír Piok
StoryEditor

Štát v čase korony podporuje inovácie. Investuje aj do Ecocapsule

06.07.2021, 11:12
Autor:
TASRTASR
Ecocapsula je inteligentný a sebestačný "mikrodom", ktorý využíva solárnu a veternú energiu.

Slovak Investment Holding (SIH) uzavrel investíciu do spoločnosti Ecocapsule, s. r. o., v rámci programu SIH antikorona kapitál, ktorý prináša rozvojový kapitál pre inovatívne spoločnosti v čase pandémie ochorenia COVID-19.

Ecocapsula je inteligentný a sebestačný "mikrodom", ktorý využíva solárnu a veternú energiu. Vlastníkom umožňuje pobyt na odľahlých miestach mimo dosahu infraštruktúry. Produkt bol navrhnutý a vyvinutý od začiatku tak, aby bol sebestačný, praktický a funkčný v čo najvyššej možnej miere.

Hlavnou výhodou je nezávislosť od okolitej infraštruktúry. Energia a zdroje sa generujú autonómne prostredníctvom fotovoltických panelov, veterných turbín a zásobníka na zachytávanie dažďovej vody, ktorá sa filtruje pomocou viacstupňového systému.

"Investícia pomôže zlepšiť a optimalizovať niektoré z kľúčových technických celkov produktu a tak zlepšiť jeho užívateľský štandard a zvýšiť obchodný potenciál celej firmy," uviedol Tomáš Žáček, zakladateľ a riaditeľ pre inovácie.

Partnermi projektu SIH antikorona kapitál sú Slovenská aliancia pre inovatívnu ekonomiku (SAPIE) a Ministerstvo financií SR. Program SIH antikorona kapitál predstavuje konvertibilné úvery určené najmä tým spoločnostiam, ktoré sa financujú prostredníctvom rizikového kapitálu.

SIH je akciová spoločnosť v 100-percentnom vlastníctve štátu. Financuje projekty výlučne návratnou formou, tzn. pomocou finančných nástrojov a nie grantovým spôsobom.

SAPIE je najväčšou organizáciou združujúcou viac než 100 subjektov, ktoré tvoria ekosystém inovatívnej a digitálnej ekonomiky na Slovensku, a tvorí platformu, ktorá podporuje dialógy medzi jej členmi navzájom a otvára diskusie na aktuálne témy inovatívnej ekonomiky.

01 - Modified: 2022-04-11 20:33:20 - Feat.: - Title: Varšava je v hľadáčiku investorov. Analytici očakávajú miliardové transakcie na realitnom trhu 02 - Modified: 2022-02-18 10:25:25 - Feat.: - Title: Zabudnite na bitcoin. Týchto päť jazdených áut dnes cenou prekonáva aj nové modely 03 - Modified: 2022-02-04 13:10:02 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Trebišovská Deva dostala masívnu investíciu. Vedenie naleje do novej linky milióny eur 04 - Modified: 2022-01-20 08:39:14 - Feat.: - Title: Vysoké ceny dohnali dunajskostredský Europack k miliónovej investícii. Kľúčový materiál si začne vyrábať sám 05 - Modified: 2022-01-14 11:10:32 - Feat.: - Title: Koľko vložiť do akcií, dlhopisov, nehnuteľností či kryptomien? Návod ponúka analytička
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 23:15