StoryEditor

Top biznis školy Európy: Slovensko opäť chýba

03.12.2012, 13:20
Autor:
fnkfnk
V rebríčku Top biznis školy Európy 2012 sa neumiestnila ani jedna naša ekonomická fakulta.

Chcete skutočne najkvalitnejšie ekonomické vzdelanie, dobré uplatnenie a skvelý plat? Vieme, kde sa oplatí študovať. Budete sa však musieť vybrať za hranice – rebríček Financial Times European Business Schools 2012  v top 80-ke nemá ani jednu slovenskú ekonomickú fakultu. Na vrchole je španielska IE Business School.

Druhé miesto obsadila HEC Paris, treťou top ekonomickou vysokou školou Európy je tento rok London Business School.

Zo susedných štátov sa najlepšie umiestnila poľská Kozminskeho univerzita (37. miesto), Warsaw School of Economics (76. priečka), Ekonomická univerzita v Prahe (78. miesto) a Corvinus University of Budapest (na predposlednej, 79. pozícii). Zaujímavosťou je, že pražská Ekonomická univerzita skončila na desiatom mieste v podkategórii „Top fakulta pre ženy“.

Najväčšie zastúpenie v rebríčku majú univerzity z Anglicka, Španielska Francúzska či Švajčiarska.

Financial Times v hodnotení škôl kombinuje viacero faktorov, ktoré ovplyvňujú celkové skóre. Počnúc kvalitou MBA programu, cez magisterské programy až po postgraduálne „beztitulové“ štúdium.

TOP 10 európskych biznis škôl podľa Financial Times

 

1. IE Business School Španielsko
2. HEC Paris Francúzsko
3. London Business School Veľká Británia
4. Insead Francúzsko/Singapur
5. Esade Business School Španielsko
6. Iese Business School Španielsko
7. IMD Švajčiarsko
8. University of St. Gallen Švajčiarsko
9. Rotterdam School of Management Holandsko
10. ESCP Europe Francúzsko/UK/Nemecko/Španielsko/Taliansko

 

Profil IE Business School
IE Business School sídli v Madride, bola založená v roku 1973 pod menom nstituto de Empresa. Jej kvalita je známa po celom svete, víťazí vo viacerých rebríčkoch už niekoľko rokov. Jej MBA program dokonca v roku 2010 označil the Economist za svetovo najlepší.

Univerzita ponúka okrem MBA aj magisterské štúdium, PhD či DBA štúdium. Doteraz má 40-tisíc absolventov v 102 krajinách sveta. Viac o škole snov pre nádejných biznismenov nájdete na http://www.ie.edu.

Ak ste na nej študovali alebo práve študujete, ozvite sa redakcii HN na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 06:29