StoryEditor

Blokáda pokračuje. V noci sa diali zvláštne udalosti

10.01.2010, 15:00
Autor:
TASRTASR
Blokáda Rožňavskej ulice v Bratislave malými a strednými autodopravcami dnes pokračuje. Nákladné autá stoja na štyroch pruhoch cesty smerom do mesta. Situácia je pokojná.

Polícia dnes od 14.00 h uvoľnila v Bratislave priestory križovatky Rožňavská - Tomášikova a umožnila tým prejazd kamiónov stojacich na Rožňavskej ulici.

"Pomoc" polície
"Zo strany polície bola kamiónom navrhnutá pomoc, a to zaparkovať vozidlá na mieste, kde by netvorili cestnú prekážku. Zároveň bola vodičom udelená výnimka zo zákazu jazdy v deň pracovného pokoja," informoval dnes TASR František Peczár z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

"Nemienime odtiaľto odísť skôr, kým si nevydobyjeme naše požiadavky, ktoré sme odovzdali na ministerstvo dopravy," povedal kamionista Ľubo z Liptova. Dodal, že najviac vodičov prišlo z Liptova, potom z Brezna, Topoľčian, Trenčína a ďalších miest.

Zvláštne udalosti
Protestujúci autodopravcovia hovoria o zvláštnych udalostiach, ktoré sa mali odohrať ešte v sobotu (9. 1.) od večera do polnoci. Podľa nich sa v sobotu pred 22.00 h v okolí Rožňavskej ulici náhle zvýšil ruch áut integrovanej záchrannej služby. "Považujeme to na zablokovanej ulici za neuveriteľné," informovala dnes TASR Únia autodopravcov Slovenska (UNAS). Vodiči kamiónov z vlastnej iniciatívy sprejazdnili ľavý výjazdový pruh smerov na D1, aby autá rýchlej zdravotnej služby predsa len neboli blokované.

Druhý incident sa mal odohrať krátko pred polnocou. Na Rožňavskej sa odohrala dopravná nehoda, pri ktorej osobné auto značky Octavia tmavosivej farby s bratislavským evidenčným poznávacím číslom narazilo do odstaveného návesu kamióna, ktorý bol súčasťou kolóny na Rožňavskej ulici.

Provokácia
"Danú skutočnosť vnímame ako provokáciu, pretože máme preukázateľné dôkazy, že tesne pred incidentom polícia dohliadala na situáciu a dianie na Rožňavskej, pričom koniec kolóny bol označený dopravnými kužeľmi. V čase nehody však zo záhadných príčin na danom mieste nebola ani polícia ani dopravné značenie," pokračuje únia.

Podľa kamionistov je zaujímavé, že začiatok kolóny v opačnom smere na Galvaniho ul. je označený policajnou páskou, dopravnými kužeľmi i samotnou policajnou hliadkou. V čase nehody podľa UNAS tomu na konci kolóny smerom na D1 tak nebolo. "Žiadame Policajný zbor SR, aby z bezpečnostných dôvodov zabezpečil kolónu kamiónov zo všetkých strán, aby sa táto situácia viac nezopakovala," dodala UNAS.

Kamionisti protestujú proti fungovaniu elektronického mýta, Rožňavskú cestu blokujú od štvrtka 7. januára.

01 - Modified: 2024-04-22 13:25:38 - Feat.: - Title: Nehoda v Košiciach. Pri zrážke autobusu MHD s nákladným autom sa zranilo niekoľko ľudí 02 - Modified: 2024-04-22 12:24:40 - Feat.: - Title: Vallov údiv: Primátor Bratislavy to prehnal a už to asi aj vie (komentár) 03 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 04 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 05 - Modified: 2024-04-19 12:52:07 - Feat.: - Title: V Bratislave vznikne veľký parkovací dom pre takmer 500 áut. Má slúžiť aj tým, ktorí smerujú do centra mesta
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 01:57