StoryEditor

Museli im pridať. Platy čašníkov rýchlo stúpli, návratu do gastra sa však boja

12.07.2021, 16:59
Hotely a pohostinstvá zháňajú najviac čašníkov či kuchárov od jari minulého roka. Tí však už pracujú inde, a tak podniky improvizujú.

Reštaurácie a hotely sa dostali do paradoxnej situácie. Počas pandémie najprv zatvárali a prepúšťali. No po opätovnom otvorení nemal zrazu kto obsluhovať hostí.

Niektorí čašníci a kuchári totiž vymenili podnosy za výrobné pásy či vysokozdvižné vozíky. A tak ich musia prevádzky lákať nazad na peniaze.

​Aj preto v máji medziročne...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2021-07-12 11:26:05 - Feat.: 0 - Title: Pravda o platoch nie je taká ružová, ako by sa mohlo zdať
01 - Modified: 2024-11-19 12:42:58 - Feat.: - Title: V októbri sme zaznamenali historicky najnižšiu nezamestnanosť za posledných 30 rokov 02 - Modified: 2024-10-21 13:07:51 - Feat.: - Title: Nezamestnanosť zostáva už trištvrte roka na úrovni piatich percent, nedostatok ľudí je na západe 03 - Modified: 2024-10-18 19:41:13 - Feat.: - Title: Nezamestnanosť pokračovala po lete v miernom poklese, tvrdí analytik 04 - Modified: 2024-10-18 13:30:06 - Feat.: - Title: Nezamestnanosť v septembri mierne klesla, pribudli absolventi škôl 05 - Modified: 2024-10-07 11:25:01 - Feat.: - Title: Nezamestnanosť zostáva stabilná, dopyt je po zahraničných pracovníkoch, tvrdí analytik
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
23. november 2024 23:26