StoryEditor

Určite neostaneme iba pri kúpe Hypernovy

14.11.2013, 23:45
Rozhovor. Podľa konateľa spoločnosti Condorum Michala Holíka sa vďaka akvizícii Hypernovy stali spoločnosťou s celoslovenskou pôsobnosťou.

Maloobchodné predajne Hypernova a Albert na Slovensku menia majiteľa. Ich prevádzkovateľ Ahold sa dohodol na odpredaji siete so spoločnosťou Condorum. Tá má v súčasnosti vo svojom portfóliu viac ako 90 prevádzok značky Terno Slovensko a Moja Samoška. Novou akvizíciou si k nim pripíše 24 ďalších obchodov. Konateľ spoločnosti Condorum Michal Holík pôsobil v minulosti na čelných pozíciách niektorých firiem J&T.

Prečo ste sa rozhodli pre akvizíciu Aholdu?

Ako sme už deklarovali pri akvizícii Terna a pri spojení so sieťou Moja Samoška, naším cieľom je celoslovenské pôsobenie. Sme radi, že sme sa so spoločnosťou Ahold po dlhom rokovaní dohodli.

Aké dôvody viedli Ahold k predaju siete?

To je otázka pre Ahold. Predpokladám, že ciele, ktoré si na Slovensku stanovili, nedosiahli v takej miere, aký bol zámer a sústredia sa skôr na český trh, kde sú podstatne silnejší. Takto nemusia trieštiť svoje sily medzi dva trhy.

V akej kondícii sú teda predajne, ktoré chcete prevziať?

Nerád by som sa vyjadroval za Ahold a ich predajne, keďže ešte nie sme právoplatnými vlastníkmi – očakávame, že sa tak stane v prvej polovici budúceho roka. Naším cieľom je do nich vniesť náš pohľad na maloobchod a predaj potravín.

Ale predpokladám, že ste vedeli, čo kupujete.

Samozrejme, v tejto chvíli by som to zatiaľ nehodnotil verejne. Rokovania s Aholdom trvali takmer rok, vieme, do čoho ideme.

Aká bola výška transakcie?

Je predmetom obchodnej dohody medzi partnermi.

Očakávate, že ju Protimonopolný úrad schváli?

Nie je namieste predikovať rozhodnutia regulátora.

Vymyslíte pre hypermarkety vlastný koncept?

Už teraz vieme, že všetky predajne prejdú rebrandingom. Použijeme značky, ktoré v súčasnosti používame – Terno, Moja Samoška. Pri hypermarketoch použijeme nový koncept Terno Center.

Aké sú vaše ďalšie plány expanzie? Ktorá ďalšia sieť je na rade?

Na Slovensku prebieha konsolidácia maloobchodu. Naše plány sú ďalej sa rozvíjať, či už akvizične, alebo organicky.

Čo je vaším cieľom na slovenskom trhu? Chcete byť jednotkou na trhu?

Nerád by som sa vyjadroval v rámci rebríčka, ale určite chceme byť serióznym hráčom na trhu. Kúpa Aholdu je krokom, ktorý k tomu speje. Zo siete, ktorá pôsobila primárne v Bratislave a okolí, sme sa stali spoločnosťou, ktorá má celoslovenské pôsobenie.

Čo vás najbližšie čaká?

V Trenčíne a Banskej Bystrici máme v obchodných domoch predajne Terno. Chceme obyvateľom týchto miest ponúknuť aj menší koncept nakupovania, a preto tu rozširujeme sieť predajní Moja Samoška.

01 - Modified: 2005-09-12 13:34:00 - Feat.: 0 - Title: Dvaja bývalí zamestanci MH prijali úplatok vyše 271 tisíc korún
01 - Modified: 2024-03-09 23:00:00 - Feat.: - Title: Výrobca fotoaparátov ​šokuje. Kupuje značku, ktorá stála pri zrode Oscarom ocenených filmov 02 - Modified: 2024-01-04 14:55:48 - Feat.: - Title: Z prenájmu do vlastného: premiér Fico kúpil byt pod Kalváriou. Koľko zaň zaplatil, zatiaľ nepovedal 03 - Modified: 2023-12-22 23:00:00 - Feat.: - Title: Ideálna voľba na zimu? Toto sú najlacnejšie autá s pohonom všetkých štyroch kolies 04 - Modified: 2023-11-13 10:00:00 - Feat.: - Title: Muž kúpil na bazoši 2 500 tonovú loď. Je to ako prerábať 15 domov, hovorí o projekte, do ktorého nalial už milióny 05 - Modified: 2023-10-16 11:41:00 - Feat.: - Title: Škoda 105 za tisíce eur? V Česku sa bude dražiť raritný kúsok s minimom kilometrov
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
30. apríl 2024 05:01