StoryEditor

Ryanair si v Prahe verí. Zdvojnásobuje počty letov do Londýna aj Dublinu

23.03.2014, 22:59
Autor:
Jan SůraJan Sůra
Letecká doprava

Írska nízkonákladová spoločnosť Ryanair, ktorá patrí medzi najobľúbenejších leteckých prepravcov slovenských cestujúcich, má najnovšie veľké plány u našich západných susedov. Firma pod vedením írskeho biznismena Michaela O´Learyho ešte ani neobnovila svoje lety z Prahy, a už plánuje, ako od októbra v českej metropole ešte porastie.

Návrat do Česka

Na svojich dvoch linkách do Dublinu a Londýna, ktoré začnú lietať od apríla, chce Ryanair od jesene lietať každým smerom dvakrát denne. „Zatiaľ máme od Ryanairu potvrdené zvýšenie počtu letov do Londýna,“ uviedla Eva Krejčí, hovorkyňa pražského letiska.

Ryanair sa do Prahy vracia po viac než štvorročnej pauze. Spoje do Dublinu a na londýnske letisko Stansted spustí prvého apríla..

Do prvého októbra bude Ryanair lietať do Londýna raz denne. Potom sa počet letov zvýši na dva za jeden deň.

Nízkonákladová spoločnosť tak ešte viac zahustí konkurenciu na spojoch do Londýna, kam z Prahy lieta vôbec najviac ľudí. Priame spojenie má Praha so štyrmi londýnskymi letiskami – Heathrow (British Airways), Gatwick (easyJet), Stansted (Ryanair a easyJet) a Luton (Wizz Air). Konkurencia tlačí ceny leteniek už pod dvetisíc korún za spiatočný let bez batožiny.

Po Londýne aj Dublin

Firma vo svom vyhlásení oznámila aj rozšírenie linky do írskeho Dublinu, kam od apríla začne lietať päťkrát týždenne. Podľa tlačovej správy Ryanairu by sa so spustením zimného letového poriadku malo lietať každý deň dvakrát. Dosiaľ však letenky nie sú v predaji. Nie je ani známy letový poriadok.Jan Sůra, MF Dnes

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
05. máj 2024 17:55