StoryEditor

Adela ostarla. A firma získala výnimočné ocenenie

23.01.2015, 14:03
Autor:
redred
Poznáte zodpovednú firmu? Pomôžte jej vyhrať prestížne ocenenie. Nominácie na Via Bona Slovakia prijíma Nadácia Pontis len do konca januára.

Adela, Sajfa či Dominika Cibulková. Kampaň, ktorú si pamätajú mnohí Slováci, chce inšpirovať aj ďalej. Reklamná agentúra Creative Department pomohla Nadácii Socia pripraviť kampaň Staroba sa nás týka. Jej cieľom bolo poukázať na tému staroby, ktorá je dlhodo odsúvaná na okraj. Zapojila do nej mnohé známe slovenské osobnosti. Za odvahu podporiť náročnú tému získala agentúra v roku 2010 od Nadácie Pontis ocenenie Via Bona Slovakia. Ide o ocenenie pre firmy, ktoré na Slovensku svojimi projektmi a aktivitami dokazujú, že biznis sa dá robiť aj inak.

Ocenenie Via Bona Slovakia za rok 2014 tento rok čaká jubilejný 15. ročník. Opäť naznačí aktuálne trendy v zodpovednom podnikaní a firemnej filantropii. A nominovať môžete firmy do 31. januára.

„Každý rok hľadáme férové firmy, ktoré u nás podnikajú zodpovedne a transparentne. O ocenenie Via Bona sa môžu uchádzať malé i veľké firmy, ktoré myslia na svojich zamestnancov, zákazníkov, pri podnikaní berú ohľad na životné prostredie a sú vnímavé voči svojmu okoliu,“ vysvetľuje Pavel Hrica, programový riaditeľ Nadácie Pontis. 

Na veľkosti firmy nezáleží

Ocenenie v minulosti získali firmy z rôznych regiónov Slovenska. „Nie je dôležitá veľkosť firmy. Ukazuje sa, že aj malé a stredné firmy sa dokážu nominovať s veľmi zaujímavými projektmi. Často si myslia, že nemajú na to, aby konkurovali veľkým firmám. Via Bona je výzva aj pre nich, aby našli odvahu a prihlásili sa,“ dodáva P. Hrica.

Nezávislá hodnotiaca komisia v minulosti ocenila napríklad aj projekty firmy Embraco na Spiši, akými boli dlhodobá podpora nemocnice v Spišskej Novej Vsi či zamestnancov v čase povodní.

Popradská malá firma Orion Nova, na ktorej čele stojí Holanďan, zasa zamestnáva odchovancov z detských domov. Známe internetové kníhkupectvo Martinus.sk napríklad pomáha rodinám postihnutým rakovinou vďaka anjelským drobným, ktoré putujú z predaja kníh na Dobrého anjela. Organizácie venujúce sa ľuďom bez domova dlhoročne podporujú Slovenské elektrárne a Východoslovenská energetika získala ocenenie za úspešný projekt ochrany chránených vtákov namontovaním chráničiek na stožiaroch vysokého napätia.  

Už len pár dní

Poznáte aj vy firmu, ktorá sa správa zodpovedne a zaslúžila by si ocenenie a uznanie za svoju prácu? Nominujte ju na Via Bona Slovakia!

Nadácia Pontis prijíma nominácie do 30. januára 2015. O víťazoch rozhodnú nezávislí experti na zodpovedné podnikanie. Podrobné informácie a podklady k prihláseniu sa nachádzajú na www.viabona.sk.

Ocenenie Via Bona Slovakia sa odovzdá počas slávnostného galavečera v 7 kategóriách:

Zodpovedné podnikanie
•    Zelená firma
•    Skvelý zamestnávateľ
•    Férový hráč na trhu

Firemná filantropia
•    Podporovateľ dobrovoľníctva
•    Dobrý partner komunity

Hlavné ceny
•    Zodpovedná veľká firma
•    Zodpovedná malá/stredná firma

V rámci 15. ročníka čaká na víťazov aj nový vizuál ocenenia. Nadácia ho prvýkrát predstaví počas slávnostného galavečera, ktorý sa uskutoční 26. marca v Refinery Gallery v Bratislave. Nadácia Pontis prijíma nominácie do 30. januára. Podrobné informácie a nominačné hárky k prihláseniu sa nachádzajú na viabona.sk.

01 - Modified: 2007-02-22 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Slota: Slovensko sa bude súdiť
01 - Modified: 2024-04-02 11:08:59 - Feat.: - Title: Poznáme víťaza ankety Svetové auto roka 2024. Kórejský obor získal dve ocenenia 02 - Modified: 2024-03-10 22:39:42 - Feat.: - Title: Ocenenie Skutočný človek získal riaditeľ Depaul Slovensko Jozef Kákoš 03 - Modified: 2024-02-16 10:22:10 - Feat.: - Title: O Európsky strom roka sa uchádza aj vyše 500-ročný dub zo Slovenska. Zahlasovať zaň môžeš ešte pár dní 04 - Modified: 2024-02-05 12:00:00 - Feat.: - Title: Bývalá kráľovná získala dánskeho Oscara za film o zvádzaní. Popri panovníckych povinnostiach ušila desiatky kostýmov 05 - Modified: 2023-12-16 19:23:45 - Feat.: - Title: Rakúsky prezident aj viedenský arcibiskup ocenili Schwarzenberga ako Európana
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 05:29