StoryEditorZo Svidníka až do USA. Ako dobyť svet pálenkou
Komunisti Otta Žižáka za snahu dostať sa do USA vyhodili z práce, jeho „americký sen“ sa napokon naplnil
Otto Žižák z malej dedinky pri Svidníku už takmer tridsať rokov žije a podniká v Spojených štátoch. Elektrotechnik sa vo vysnívanej Amerike presadil s malou firmou na opravu lodí a neskôr ako realitný investor. USA sa pokúsil dobyť aj tradičnými slovenskými destilátmi, no neuspel. „Pochopil som, že alkohol bez domáceho trhu je laboratórna vec, podobne ako divadelný herec bez publika,“ hovorí 64-ročný rodák spod Dukly. Vrátil sa preto na Slovensko, aby na rodnej hrudi získal pred novou expanziou potrebné referencie a skúsenosti. „Ukáž mi svoj trh – takto sa pýtajú vo svete a nikto sa s vami nebude rozprávať, pokiaľ nemáte výsledky tam, kde sa liehoviny vyrábajú,“ vysvetľuje zakladateľ nového liehovaru v Strážach pod Tatrami.
Čítajte viac: Pálenku pre USA skúša pod Tatrami
01 - Modified: 2007-01-25 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: KOMODITY
01 - Modified: 2024-10-24 15:19:45 - Feat.: - Title: Viete, aký chlieb kupujete? Čerstvý a dopekaný chlieb na oko nerozoznáte
02 - Modified: 2024-09-29 08:41:15 - Feat.: - Title: Priemerná mzda v slovenskom potravinárstve stúpla na 1441 eur, stúpla o viac než sto eur
03 - Modified: 2024-09-09 22:00:00 - Feat.: - Title: Slovenské potraviny majú úspech aj vo svete, ktoré tam bodujú?
04 - Modified: 2024-05-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Kto vyhrá v Čerstvých hlavičkách? Nezabudnite hlasovať
05 - Modified: 2024-05-01 14:09:00 - Feat.: - Title: Priemerná mesačná mzda v potravinárstve vzrástla. Vlani stúpla na 1 372 eur