StoryEditor

Editoriál šéfredaktorky HN: Tí, ktorí sú vo vašej hlave

10.07.2015, 00:00

Slovenský mediálny svet zrejme nikdy za posledné roky neprešiel takými turbulenciami ako v poslednom roku. Zmeny majiteľov, personálne výmeny, nové produkty. V priebehu pár mesiacov. A to v prostredí, kde štandardné médiá nemajú len konkurenciu z vlastných radov. Takmer na dennej báze vznikajú nové „nezávislé“ stránky pre konšpirátorov, pravičiarov, ľavičiarov, pacifistov, konzervatívcov. Keď úlohu informovať preberajú od novinárov občianski aktivisti, dobrovoľníci, ľudia, ktorí majú pocit, že vedia, kde je pravda. Idú bez obmedzení, bez hraníc.

A tlak na tie klasické (či už staršie alebo novšie) značky sa zväčšuje raketovým tempom. Tlak vymyslieť niečo iné, nové, ísť hlbšie, byť kreatívnejší, preraziť spôsobom, ktorý neodradí doterajších čitateľov. V preklade: médiá ako každý iný biznis musia hľadať spôsoby, ako sa udržať na trhu.


Čítajte aj: Moderátora a hudbu z ulice neberiem


V lepších, hoci ojedinelých prípadoch, rozvíjať sa. Preto sme sa aj v HN rozhodli, že sa médiami budeme zaoberať viac. Že vám každý týždeň budeme prinášať pohľady, názory, výhľady lídrov na trhu. Ich plány, hodnotenia, očakávania, ktoré na konci dňa zasiahnu, ako spotrebiteľov či inzerentov, aj vás. Avšak nielen tých mediálnych, ale aj marketingových. Jednoducho: všetkých tých, ktorí ovplyvňujú váš pohľad na svet. Začíname s generálnym riaditeľom najpočúvanejšieho súkromného rádia u nás, Rádia Expres Ivanom Antalom. V najbližších týždňoch vám prinesieme ďalších kľúčových ľudí na mediálnom a marketingovom trhu. Okrem toho sa na tejto strane budú objavovať analýzy trhu, novinky, o ktorých ste nevedeli, prehľad toho najdôležitejšieho, čo sa na našom trhu odohralo.

A k tomu navyše komentár človeka, ktorý mediám a marketingu rozumie viac ako len dobre. Ale najmä, vie čítať zdanlivo nezaujímavé kroky. Kto to bude sa nechajte prekvapíť už budúci týždeň. Jedno vám prezradím už dopredu. Bude to viac ako len zaujímavé čítanie. Takže vitajte vo svete tých, ktorí sa na dennej báze dostávajú do vašich hláv. Vitajte vo svete médií a strategických rozhodnutí.

01 - Modified: 2007-07-18 13:43:00 - Feat.: 0 - Title: Únik rádioaktivity v Japonsku vyšší, ako udala elektráreň
01 - Modified: 2022-02-28 14:32:17 - Feat.: - Title: Rusi vyšli do ulíc za nezávislosť médií, reagujú tak na rastúci tlak pred voľbami 02 - Modified: 2021-09-03 08:59:41 - Feat.: - Title: Čína zakázala „zženštilých“ mužov, vraj sú pre mladých zlým príkladom 03 - Modified: 2021-10-13 16:35:34 - Feat.: - Title: Slovenské lietajúce auto zožalo veľký úspech. Píšu o ňom aj známe zahraničné médiá 04 - Modified: 2021-06-25 17:06:16 - Feat.: - Title: Adam Valček odchádza zo SME. Ako bloger bude zarábať z príspevkov čitateľov 05 - Modified: 2021-05-17 13:10:29 - Feat.: - Title: Multimiliardovým spojením vzniká gigant, ktorý bude konkurovať Netflixu
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 11:41