StoryEditor

Kotlebu pred protestom vypočula polícia. Kvôli čiernym vlajkám

01.09.2015, 16:40

Tesne pred začiatkom protestu proti imigrantom zadržala polícia šéfa Ľudovej strany - Naše Slovensko Mariana Kotlebu. Informáciu priniesol portál sme.sk. Podľa našich informácií ho polícia počkala na parkovisku a Kotleba potom neskôr vypovedal.

Príčinou majú byť dve dve čierne vlajky, ktoré sa objavili na úrade Banskobystrického samosprávneho kraja v sobotu 29. augusta na výročie Slovenského národného povstania. 


Prečítajte si aj: Ficovi tlieskali, Kotleba mal smútok


"Môžem potvrdiť, že sme predvolali Mariána Kotlebu. Dostavil sa na výsluch a už aj odišiel," povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Protest v Trnave potom bude pokračovať presunom do Gabčíkova, kde chcú Kotlebovci  podporiť miestnych obyvateľov. Tí protestujú proti zámeru vlády umiestniť v Gabčíkove sýrskych utečencov.

„Naši predkovia založili tento štát pre Slovákov, nie pre Afričanov a moslimov!“ kričal počas trnavského protestu proti imigrantom okresný predseda strany Ľudovej strany naše Slovensko Vladimír Hečko.

Pochodu sa zúčastnilo niekoľko stoviek ľudí, mnohí z nich mali na sebe zelené stranícke tričká, balóny, vlajky a transparenty s nacionalistickými heslami. Pri stolíku, kde sa podpisovala petícia proti príchodu imigrantov sa zastavujú miestni, často rodiny s deťmi.

Dvaja chlapci sa tešia z balónov s ľudáckym dvojkrížom, ktoré rodičia dostali pri podpise petície. Podobne ako ich malá sestra na rukách svojej mamy: „Pozor, odlecí ci!“ povie jej. Medzi protestujúcich prišiel aj mladý muž s transparentom „Hanbím sa za vás“.

Na začiatku pochodu sa do stredu námestia postavil muž a začal praskať štvormetrovým bičom. „Na stráž!“ uviedla akciu moderátorka pochodu, ktorý uviedla ako akciu „proti diktáru Európskej únie“. Po uvedení zaznela slovenská hymna.

Nie my sa máme báť vlády, ale vláda sa musí báť nás! My sme tu ako slušní občania a oni na nás pošlú políciu!“ rečnil Hečko.

Na pochode vystúpil aj podpredseda ĽSNS Rastislav Schlosár a krajský predseda Stanislav Drobný. „Všetci vieme, že votrelci nám neprinesú ani pokoj, ani blahobyt!“ povedal Schlosár. „Sme obkľúčení cudzincami,“ povedal Hečko. „Kto je zodpovedný za tragédiu v Rakúsku? My? My sme ich sem nevolali!“ povedal Hečko, ktorý svoj prejav ešte doplnil citáciou od Ľudovíta Štúra.

Aktivista Peter Košarík zožal potlesk po vetách: „Nebavíme sa o piatich imigrantoch, ale o tom, že my chceme nulu, veľkú nulu!“ vykríkol. „Vstupom do Európskej únie sme stratili Boha!“ povedal, na čo sa z publika ozval výkrik: „Ježiš žije!“

Protestom sa odštartovala „protestná jazda“ Kotlebovcov do Gabčíkova, aby podporili „odvážnych“ ľudí. Vláda odmietla nedávne referendum, kde 97 percent zúčastnených hlasovalo proti dočasnému ubytovaniu imigrantov v tomto meste. Kotlebovci sľúbili dva autobusy zdarma pre „účastníkov bez áut a motoriek“.

 

01 - Modified: 2007-09-06 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Bez masky s Martinou Kohlovou
01 - Modified: 2024-04-25 12:13:49 - Feat.: - Title: Polícia rozohnala propalestínsky protest na parížskej univerzite 02 - Modified: 2024-04-25 08:00:00 - Feat.: - Title: Európa brojí proti nadmernému turizmu. Domáci obyvatelia obľúbených destinácií vo veľkom protestujú 03 - Modified: 2024-04-20 09:25:30 - Feat.: - Title: "Kto iný, ak nie my?" Proeurópskym protestom v Tbilisi dominovala mládež, odmietajú zákon o zahraničnom vplyve 04 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 05 - Modified: 2024-04-15 12:35:28 - Feat.: - Title: Potýčka v gruzínskom parlamente. Opozičný poslanec udrel člena vlády kvôli zákonu o zahraničných agentoch
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 21:49