StoryEditor

Medusa Group expanduje do Česka

15.01.2014, 09:12
Autor:
tjtj

Po Slovensku a Rakúsku prichádza na rad aj susedné Česko. Najväčšia slovenská gastroskupina Medusa Group otvorila svoju prvú prevádzku v pražskom biznis centre Florentinum. Ide o koncept Presto. „Česká republika a Praha pre našu skupinu predstavujú logické pokračovanie našej expanzie smerom na západ,“ hovorí majiteľ gastroskupiny Peter Štecko. Ako pokračuje, neplánujú ostať iba pri jednej reštaurácii. „Už dnes intenzívne hľadáme a zvažujeme ďalšie príležitosti, ako sa etablovať aj na tomto trhu. Radi by sme s naším českým tímom našli a zrealizovali aspoň jeden ďalší pražský projekt už tento rok,“ dodáva Štecko.

Majiteľ sa netají tým, že nechce zostať len v susedných krajinách. Už pred rokom avizoval, že sa pozerá po Nemecku a Holandsku. „To sú trhy, na ktoré sa už reálne pripravujeme. S jedným z našich konceptov chceme v strednodobom horizonte vybudovať v Nemecku rozsiahlu sieť. Postupne pripravujeme aj financovanie. Ja som sa doteraz venture kapitálu vyhýbal, keďže som ho nepotreboval, ale teraz to bez neho nepôjde. Počet podnikov v Nemecku by sa mal totiž počítať na desiatky. Musíme mať víziu do budúcnosti, aby sme boli úspešní. To nie je len o želaní, to je o reálnych plánoch,“ prezradil Štecko.

Medusa Group bola založená v roku 2003 otvorením reštaurácie Medusa v historickom centre Bratislavy. Bola vôbec prvým večerným podnikom a cocktail barom v Bratislave s vystúpeniami DJ-ov a v krátkom čase sa stala legendou nočného života. V tom istom roku (2003) bol vytvorený koncept samoobslužných reštaurácií Presto spolu so sieťou reštaurácií Al dente. Dnes prevádzkuje skupina takmer tridsať vlastných gastrozariadení, v ktorých pracuje vyše 1 000 zamestnancov. Medusa Group je najväčšou gastronomickou skupinou pôsobiacou na slovenskom trhu.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
10. máj 2024 10:52