StoryEditor

Na Košice zaútočili z Prahy čierne vlaky. Lístok si kúpite za neuveriteľnú cenu

02.03.2015, 11:40
Autor:
lmlmiDnes.cziDnes.cz
Český dopravca Leo Express spustil akciu, v ktorej si môžete kúpiť lístok na trase z Prahy do Košíc za najlacnejšiu sumu.

Český dopravca LEO Express prišiel s novinkou. Vďaka nej môžete z Prahy do Košíc cestovať doteraz najlacnejšie. Presnejšie, z metropoly Česka na východ sa dostanete za 210 českých korún (7,6 eura). Ale pozor.  

Táto akcia od českého dopravcu môže platiť len chvíľu. Lacné lístky sa predávajú cez český zľavový portál Slevomat, v Česku je v hre dvetisíc kreditov, na Slovensku si môžete kúpiť len tisíc. „Predávame kredity, za ktoré si môžete kúpiť lístok. Zľava je 40 percent. Táto zľava je však obmedzená do vypredania kreditov,“ potvrdila pre HNonline.sk hovorkyňa Leo Express Petra Valentová.


Prečítajte si aj: Na Slovensko prichádza ďalší súkromník. Čierne vlaky Leo Express
                             Cenová vojna vrcholí. Na autobusy do Košíc útočia aj čierne vlaky


Chcú prilákať nových ľudí
Leo Express, ktorý jazdí s čiernymi vlakmi, však nebude dlhodobo znižovať cenu na trase Praha – Košice. „Podporili sme marketingovú akciu, ale nechceli sme  dlhodobo znížiť cenu, tak sme sa to rozhodli urobiť cez takúto akciu. Dá sa použiť na všetky naše trasy,“ dodala Valentová.

Na porovnanie: najlacnejšie u nás jazdí z Prahy do Košíc ďalší český dopravca RegioJet, za 9 eur, teraz ho Leo Express cez túto akciu prekonal o vyše jedno euro.

Ďalším dôvodom na túto cenovú bombu bol fakt, že Leo Express chce získať nových klientov. „Cielili sme to na úplne nových zákazníkov. Na ľudí, ktorí nás ešte nepoznajú a ktorých by sme chceli získať,“ skonštatovala Valentová. Český dopravca spustil túto akciu začiatkom týždňa, kredit v hodnote 500 českých korún si môžete kúpiť len za 299 českých korún.


Vlak českého dopravcu Leo Express. Snímka: SITA

V praxi si tak môžu cestujúci kúpiť najlacnejší cestovný lístok za 99 korún, ktorý firma dlhodobo ponúka, ešte o štyridsať percent lacnejšie, teda za necelých 60 korún (na trase z Prahy do Ostravy).

Je to prvýkrát, keď železničný dopravca ponúka akcie cez zľavové servery. Podľa riaditeľky Slevomatu Marie Chytilovej prišiel podnet na zľavu z ich strany. „Je to totiž jeden zo segmentov služieb, ktorý v našej ponuke nebol dostatočne pokrytý, ale má pritom potenciál pritiahnuť veľa zákazníkov,“ hovorí pre idnes.cz Chytilová.

Čierne vlaky sú u nás od decembra
LEO Express jazdí na trase Praha – Košice už od decembra. Túto linku spustil po ďalšom českom dopravcovi, RegioJete. Čierno-zlaté jednotky súkromného českého dopravcu jazdia medzi Prahou a metropolou východného Slovenska  raz denne oboma smermi.

Podľa našich prieskumov sa na trase pohybuje viac než pol milióna cestujúcich ročne a ponuka vlakového spojenia, jeho rýchlosť a predovšetkým úroveň služieb je veľmi slabá. V tomto sa majú slovenskí cestujúci na čo tešiť,“ skonštatoval v minulom roku pre HN majiteľ a generálny riaditeľ LEO Express Leoš Novotný.

01 - Modified: 2007-03-29 06:27:00 - Feat.: 0 - Title: V Miami Hantuchová už v semifinále štvorhry
01 - Modified: 2024-04-16 07:56:34 - Feat.: - Title: Z kancelárie výhľad na fabriky. Do Košíc mieri nové nákupné centrum, developer môže doplatiť na sivú lokalitu 02 - Modified: 2024-04-13 07:51:18 - Feat.: - Title: Vážna dopravná nehoda: V Košiciach sa zrazili dve autá, zranených je osem ľudí 03 - Modified: 2024-04-06 12:00:00 - Feat.: - Title: Vyvetraj si po voľbách hlavu. Skvelé miesta na výlet len na skok od Košíc 04 - Modified: 2024-04-02 10:42:16 - Feat.: - Title: Na Jakobyho ulici v Košiciach by mal vyrásť bytový komplex za 12 miliónov eur 05 - Modified: 2024-03-28 13:37:43 - Feat.: - Title: Polícia vyšetruje v Košiciach zber autovrakov, považujú sa za nebezpečný odpad
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 01:10