StoryEditor

Slovensko hrá o tisícky pracovných miest

09.09.2013, 12:03
Autor:
tjtj
SARIO pracuje na päťdesiatke investičných projektov. Vzniknúť by mohlo 8200 pozícií.

Na Slovensku by mohlo v blízkej budúcnosti vzniknúť až 8200 nových pracovných pozícií. Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) totiž momentálne pracuje na takmer päťdesiatke investičných projektov, ktoré by v prípade úspechu mohli priniesť zamestnanie v rámci celého nášho územia.

„Tieto rozpracované projekty sú prevažne z oblasti centier zdieľaných služieb, výroby komponentov pre automobilový priemysel, výroby strojov a spracovania kovov,“ vysvetľuje Konzultant pre komunikáciu a PR Richard Dírer. Ako ďalej dodáva, projekty zo sektoru centier zdieľaných služieb majú potenciál vytvoriť pracovné miesta s vyššou pridanou hodnotou.

„Slovensko láka pomerne kvalifikovanou a flexibilnou pracovnou silou, kultúrou blízkou západným krajinám a stále ešte aj podstatne nižšou cenou práce. Donedávna malo Slovensko aj imidž krajiny s priaznivým podnikateľským prostredím. Faktom je, že čoraz viac o nové investície súperíme s krajinami ako Poľsko alebo Rumunsko, ktoré nás začínajú predbiehať,“ myslí si o atraktivite Slovenska pre IT firmy výkonný riaditeľ IT Asociácie Slovenska Gustáv Budinský.

To, že Slovensko je v hľadáčiku svetových firiem, potvrdzujú aj nové projekty. Veľkú investíciu nedávno ohlásili napríklad v Stropkove. Ruská spoločnosť Armastek, ktorá vyrába stavebné materiály, podpísala s mestom memorandum. V Stropkove by Rusi mohli vytvoriť okolo 300 pracovných miest.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
10. máj 2024 12:09