StoryEditor

Naša „popoluška“ vie prekvapiť

12.02.2014, 23:00
Ohlasy zahraničných médií. Tri pohľady na šance našich hokejistov na ZOH.

„Keď sa tak pozerám na súpisku, chcela by som vidieť tú komédiu, keď tréner medzi útočníkmi zavolá na Tomáša (sú šiesti, pozn. red).“ Aj takto vtipne reagujú zahraničné médiá na slovenskú reprezentáciu na olympijských hrách v Soči. Najčastejšie sa však skloňujú mená Zdena Cháru i Mariána Hossu ako hlavných hviezd, ale aj mená zranených hráčov, ktorí budú nášmu tímu chýbať.

1. Obranca, útočník i brankár

„Ak bude slovenské mužstvo držať spolu, Hossa a Chára sú schopní zápas s USA vyhrať,“ píše o slovenských šanciach americký denník USA Today. Práve mená týchto hráčov rezonujú v zahraničnej tlači najviac. Dokonca až tak, že portál bleacherreport. com označil našich reprezentantov za dvojicu, ktorú by privítalo každé mužstvo s otvorenou náručou. „Ale to dá rozum, že títo dvaja nemôžu hrať celý zápas,“ pokračuje portál. Absenciu viacerých zvučných mien na súpiske obrancov a útočníkov však môže nahradiť nepriestrelný brankár. „Všetky nádeje nie sú stratené,“ píše redaktor Ryan Dadoun z NBC Sport. A to práve kvôli Jaroslavovi Halákovi, ktorý v roku 2010 vychytal 173 striel, no až teraz sa podľa autora ukáže, či je brankárom veľkých zápasov, alebo zažil iba jednu magickú sezónu.

2. Chýbajúce posily

Zranení Marián Gáborík a Ľubomír Višňovský – to môže byť veľký problém, odkazuje televízia ESPN. „Bez nich tu pre Slovákov zostáva otázka, či majú dostatok sily proti talentovanejším tímom ako Kanada, Švédsko či USA. Pohľad na rýchlo prepracovanú súpisku však naznačuje, že odpoveď bude napokon nie,“ píše reportér Scott Burnside, ktorý pokračuje, že práve zranenia kľúčových hráčov robia z turnaja pre naše mužstvo ťažkú skúšku. „Len ťažko si možno predstaviť, že by sa vo štvrťfinále vyhli niektorému z veľkých tímov, a tiež je ťažké si predstaviť, že by ho dokázali poraziť,“ dodáva Scott Burnside s tým, že Slovákom predpovedá štvrťfinálový koniec.

3. Schopnosť prekvapiť

„Neočakávalo sa od nich veľa pred štyrmi rokmi, neočakáva sa ani teraz. Bol by to veľký príbeh popolušky, keby sa im podaril podobný úspech ako vo Vancouvri.“ Tak opisuje situáciu slovenských hokejistov americká televízia NBC Sport. Viaceré zahraničné médiá totiž pripomínajú, že náš tím má schopnosť prekvapiť. „Slováci vedia, ako hrať v medzinárodných turnajoch na širšej ľadovej ploche. Vedia, ako zostať v hre,“ konštatuje výkonný riaditeľ pre hokejové operácie Americkej hokejovej federácie USA Hockey Jim Johannson. Pretože, ako dodáva stanica ESPN, každý, kto videl semifinálový zápas Slovenska s Kanadou na olympiáde vo Vancouvri, vie, ako blízko sme boli k tomu, aby sa prepisovala hokejová história.

01 - Modified: 2006-01-19 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Obezita sľubuje výrobcom liekov tučné zisky
01 - Modified: 2024-04-24 19:18:50 - Feat.: - Title: Nitra je novým majstrom hokejovej Tipos extraligy. Porazila Spišskú Novú ves a získala titul 02 - Modified: 2024-04-26 09:39:49 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov 03 - Modified: 2024-04-26 09:38:42 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 04 - Modified: 2024-04-26 09:42:27 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL 05 - Modified: 2024-04-21 16:18:04 - Feat.: - Title: Hokejisti do 20 rokov skončili na domácom turnaji štvrtí. Mnohí ešte také náročné zápasy nehrali, tvrdí Štrbák
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 16:37