StoryEditor

Reakcia ľudí predstihla naše očakávania

09.01.2014, 23:01
Jozef Žemla, spoluzakladateľ CulCharge, v rozhovore pre HN:

Ako jediní Slováci sa zúčastňujete na prestížnej výstave CES 2014. Ako ste sa sem dostali?

Pred pol rokom sme spravili kampaň nášho projektu CulCharge na indigogo. com, kde sme ako vôbec prví zo Slovenska uspeli. Namiesto 15-tisíc sme vyzbierali až 94-tisíc dolárov a dnes už máme hotovú celú manufaktúru v Číne. A tak sme boli pozvaní práve Indigogom ako jeden z desiatich svetových startupov, ktorý pod nimi vystupuje na CES v Las Vegas.

Aký je ohlas na CulCharge a akú úlohu vlastne plní?

Náš projekt je vlastne najmenší a najkompaktnejší dobíjací či dátový kábel pre smartfóny. Máme štyri rôzne konektory, to znamená, že dokážeme pokryť celý trh od iPhonov cez Androidy až po Windows Mobile. Reakcia ľudí je úžasná a úplne predstihla naše očakávania. O CulCharge sa navyše reálne zaujímali aj najväčší distribútori zo Spojených štátov, z Kanady či zo Švajčiarska.

Pomohla tak výstava vašej spoločnosti, splnila očakávania?

Je to úžasné, ale v podstate hodnota našej firmy vzrástla počas týchto dní sto-až dvestonásobne.

A čo ochrana? Máte CulCharge patentovaný?

Patent na tento produkt je v úvodzovkách veľmi zvláštny. Využívame vlastne všetky konektory, ktoré už sú patentované a patentovať dizajn v týchto časoch je také, že to aj napriek tomu skopíruje ktokoľvek. Radili sme sa aj s odborníkom na túto oblasť, a ten nás ubezpečil, že ak si z tohto trhu zoberieme kúsok pre seba, nemusíte to riešiť.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
28. apríl 2024 13:41